İlişkinizde cinsellik azalmaya başladıysa nedeni...

İlişkinizde cinsellik azalmaya başladıysa nedeni...

Aldatma konusu çiftlerin en hassas olduğu konulardan biridir. Aldatmanın nedenleri hakkında söylenen çok fazla bilimsel açıklamalar var. Birçok kişi neden aldattığını açıklayamıyor.

Denver Üniversitesi'nden Klinik Psikolog Kayla Knopp yaptığı araştırma sonucu aldatmanın 5 güçlü nedeninin olduğunu belirtti. İşte aldatmanın 5 nedeni...

Aşırı dışa dönüklük

Çiftlerin sosyal medya aracılığıyla veya yüz yüze olarak dışarıya aşırı yönelmiş ilgilerinin olması ve birlikte az zaman geçiriyor olmaları birbirlerinden uzaklaşmalarına neden olur. Bu durum sevgi bağlarının azalmasına yol açar. 

Cinselliğin azalması

Cinsellik ile belirli duyguların ve hormonların partnerinizle eş zamanlı yaşanmamasına bağlı sevginin azalması sonucunda hem cinsel olarak hem de duygusal olarak aldatmalar gerçekleşebiliyor.

İlişkiye bağlılığın düşüklüğü

İlişkide çiftlerin birbirleri ile iletişimlerinin ve paylaşımlarının azalması sevgi bağını da yok eder. Aralarında paylaşılacak bir şeyin kalamaması ilişkilerine soğukluk girmesine neden olur. Başkalarından gördükleri ilginin hoşlarına gitmesi sonucu aldatma yaşanabilir.

Aldatmayı onaylayan ve destekleyen bir sosyal ortam içerisinde olmak

Arkadaşların, filmlerin, sosyal medya paylaşımlarının aldatma olaylarını destekleyen yaklaşımları göstermesine bağlı beyinde olumsuzluğun normalleşme süreci oluşmasına sebebiyet verir.

Aldatmaya karşı hoşgörülü tutum

Aldatmanın büyütülmemesi gerektiği, abartmaya gerek olmadığı, bunların normal sayılabilecek olaylar olduğu inancının olması, beyinde zamanla aldatma eğilimini arttırır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.