İlk görüntüler geldi! Askerler sınırda eller tetikte bekliyor

İlk görüntüler geldi! Askerler sınırda eller tetikte bekliyor

Afrin harekatı için sınıra gönderilen askerler hazırlıklarını tamamladı. Tatbikat yaparak harekat için son hazırlıkları yapıyorlar. Askerlerin o anları ilk kez görüntülendi.

Suriye’nin kuzeyine yapılması öngörülen olası harekat için hazırlıklar sürüyor.Askeri birlikler, bölgede konuşlandırıldı. Bölgeye ulaşan komandolar, tam teçhizatlı bir şekilde tatbikata başladı. NTV askerlerin sınırdaki görüntülerini yayımladı. Askerler, elleri tetikten sınırda tatbikatını sürdürüyor. Böglede zaman zaman topçu atışı da yapılıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerden yola çıkan askeri konvoylar Hatay’a ulaştı. Reyhanlı ve Hassa ilçelerine getirilen konteyner, zırhlı araç ve komando birlikleri daha sonra Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi.


Şanlıurfa’dan yola çıkan tank ve zırhlı personel taşıyıcılarından oluşan konvoy da Gaziantep’e geldi. Konteyner, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların, sınırdaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi. Konvoyların geçişleri sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.Bu arada, sınırda ikamet eden bazı vatandaşlar evlerini Türk bayraklarıyla donattı.Öte yandan, Afrin’deki sivillerin küçük gruplar halinde göçe başladığı bildirildi. Göç edenlerin, Esad kontrolündeki Halep’in kuzeyine yöneldikleri ifade edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.