İlk Jeopark Belediyeler Birliği

İlk Jeopark Belediyeler Birliği

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün girişimleriyle hayata geçirilen Jeopark Belediyeler Birliği'nin ilk toplantısı Kula'da gerçekleşti.

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin ortaklığında kurulan Jeopark Belediyeler Birliği’nin ilk meclis toplantısı Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yapıldı. Birlik Başkanı olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçildiği toplantıda, birliğin yaygınlaştırılması ve jeoturizmin geliştirilmesi için yapılabilecek projeler de görüşüldü.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi ortaklığında kurulan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Jeopark Belediyeler Birliği’nin ilk meclis toplantısı Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yapıldı. Kula Kaymakamı Murat Güven başkanlığında yapılan toplantıya; Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Funda Solak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Belediye Meclis Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdürü Önder Baştürk katıldı. Toplantının başlamasıyla birlikte en yaşlı üye olan Kula Belediyesi Meclis Üyesi 

Nafiz Aydın toplantıya başkanlık etti.
Birliğin Başkanı Cengiz Ergün

Toplantıda, gizli oylamayla birlik başkanı seçildi. Manisa’nın doğal zenginliklerinin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelini geliştirilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi ortaklığında kurulan Jeopark Belediyeler Birliği’nin Başkanı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçildi. Bunun yanı sıra meclis toplantısında birliğin 1. Başkanvekilliğine Zeki Kayda, 2. Başkanvekilliğine ise Hüseyin Tosun seçildi.

Birliğin Bütçesi Görüşüldü
Başkan seçimi ile birlikte kâtip üyeler, encümen üyeleri ve plan bütçe komisyonu üyeleri seçildi. Toplantıda daha sonra birliğin bütçesi ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.

“Hayırlı Olsun”
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Jeoparkın amaçları doğrultusunda bu birlik; Kula'ya, Salihli’ye ve Manisa'ya ciddi bir getiri sağlayacak. Jeopark Belediyeler Birliği'nin Kulamıza, Salihli’mize ve Manisa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yok Olmaya Yüz Tutan Değerler Hayat Bulacak
Jeopark Belediyeler Birliği altında yok olmaya yüz tutan değerlerin bir bir hayat bulacağını dile getiren Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise,” Bu birlik sayesinde yok olmaya yüz tutan değerlerimiz bir bir hayat bulacak ve ülkemiz turizmine kazandırılacak. Birliğin kurulması içn yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacaktır
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise yaptığı konuşmasında birliğin önemine vurgu yaptı. Birliğin gün geçtikçe güçlenerek büyüyeceğini vurgulayan Genel Sekreter Halil Memiş,"UNESCO jeopark ağında bulunan tüm jeoparklar ya sivil toplum kuruluşu niteliğinde ya da dernek niteliğindedir. Fakat Jeopark Belediyeler Birliği arkasında devlet gücü olan tek jeoparktır. Dolayısıyla, Türkiye'nin tanıtımına ve temsiline varıncaya kadar ciddi bir misyonu yürütebilecek kapasitede bir oluşumdur. İnşallah, birliğimiz gün geçtikçe güçlenecek ve büyüyecektir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye’nin İlk ve Tek Birliği
Manisa’nın doğal, tarihsel ve kültürel alanda dünyada sayılı kentler arasında yer aldığını ve bu potansiyeli harekete geçirmek adına birliğin önemli bir görev üstlendiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de,”Kula Belediyemiz ve Salihli Belediyemiz ile birlikte Türkiye’de ilk ve tek olarak kurduğumuz Jeopark Belediyeler Birliği, Manisa’mızın Jeoturizm potansiyelini harekete geçirmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen birliğin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.