İlk Kadın General Adayını FETÖ'den Ele Sivil İmam Vermiş

İlk Kadın General Adayını FETÖ'den Ele Sivil İmam Vermiş

Bilgehan Bülbül'ü sivil imam ele verdi!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik, “FETÖ’nün mahrem yapısı” soruşturmasında, 2008’de devlet erkanının katıldığı törenle kurmaylığa yükselerek ilk kadın general adayı olan Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül ile pilot kocası Yarbay Nail Bülbül önceki gün gözaltına alındı.

Yarbay Nail Bülbül’ün, TSK’nın Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Eskişehir’den kalkarak El Bab’ı bombalayan F-16 uçaklarının koordinasyonunu sağlamakla görevli komutanlardan birisi olduğu öğrenildi. Bilgehan Bülbül’ün ise gözaltına alınmadan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komutanların Kardak ziyareti ile Akar’ın Suriye sınırına yaptığı ziyaretler sırasında yanında olduğu ortaya çıktı. Bülbül çiftinin, 15 Temmuz günü izinli oldukları belirtildi. Karı koca yarbayların gözaltına alınmasında sivil bir imamın itirafları etkili oldu.

Sivil imam, Nail Bülbül’le kritik görevde olması nedeniyle kendi evinde değil, lojmanına giderek görüştüğünü, Bilgehan Bülbül’ün ise abla yerine bir abi ile görüştüğünü kaydetti. Sivil imamın, şüpheli karı-kocayı fotoğraflarından da teşhis ettiği bildirildi.

Geleceğin ilk kadın generali olarak gösterilen Yarbay Bilgehan Bülbül’ün teamüller gereği 2017’de albaylığa, 2022’de ise tuğgeneralliğe yükselmesinin önünde bir engel bulunmuyordu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MİLLİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.