İlk katlanabilir telefon Samsung’dan gelmeyebilir

İlk katlanabilir telefon Samsung’dan gelmeyebilir

Uzun süredir, Galaxy X adı altında katlanabilir yapıda telefon üreteceği iddia edilen Samsung‘un karşısına çok ciddi bir rakip çıkıyor. Eğer iddialar doğru ise, ilk katlanabilir telefon Samsung üretimi olmayabilir.

Akıllı telefon dünyasında, her geçen dönemde yeni ve etkileyici trendler ortaya çıkıyor. Yeni ekran çözünürlükleri, 18:9 görüntü oranı, çentikli ekranlar, tam ekranlar derken, şimdi de katlanabilir yapıya sahip telefonlar gündemi doldurmaya başladı.


Uzun bir süredir, Samsung’un katlanabilir paneller üzerinde çalıştığı biliniyor. Benzer çalışma LG cephesinde de mevcut ancak katlanabilir telefon denildiği zaman, akıllı telefon teknolojilerini takip edenlerin aklına gelen ilk model Galaxy X olacaktır. Samsung’un uzun zamandır katlanabilir telefon modelini Galaxy X adı altında tanıtacağı konuşulurken, şirketin karşısına çok büyük bir rakip çıkabilir.

Akıllı telefon dünyasının, son yıllardaki en büyük yükselişini yapan Huawei, pazardaki en önemli rakiplerinden biri olan Samsung’dan hızlı davranmayı planlıyor. Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri olan şirket, Çin merkezli tedarikçi BOE ile yapacağı çalışma ile esnek yapıya sahip OLED panel üretimine başlayabilir. Nikkei’nin haberini göre, esnek OLED panel üretimi ise, net bir şekilde katlanabilir telefon üretimi için hazırlanacak.

Çok sınırlı bir adetle üretilmesi beklenen esnek OLED panellerin kullanılacağı telefonların da çok yüksek fiyatlara sahip olacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Sektör analistleri, bu çalışmalar sonrasında, ilk katlanabilir yapıda telefon üreticisinin Samsung değil, Huawei olabileceğini vurguluyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.