İLK MAÇIN GALİBİ BORNOVA BECKER

İLK MAÇIN GALİBİ BORNOVA BECKER

BORNOVA BECKER SPOR FİNAL FOUR’A GALİBİYETLE BAŞLADI

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi Final Four maçlarının ilk karşılaşmasında Bornova Becker Spor kendi evinde Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u ağırladı. Maçı 58 – 44 kazanan Bornova Becker Spor Final Four serisine galibiyetle başlamış oldu.

Almış olduğu bu galibiyetle, İzmir’in tek kadın basketbol takımı olarak İzmir’i Süper Ligde temsil etmek isteyen Bornova Becker Spor hedefine 1 adım daha yaklaşmış oldu.

Maç içinde yaptığı savunma ile maçın başından sonuna kadar ipleri elinde tutan Bornova Becker Spor, aldığı 37 savunma ribaundu ile rakibini 44 sayıda tutmayı başardı. Maçta Chanita Marie Jordan attığı 26 sayı ile en skorer isim olurken, kaptan Nazlı Güler 10 sayı 3 ribaund 4 asist, Gülşah Akkaya ise 9 sayı 9 ribaund ile maçı tamamladı.

BU MÜDAFAA İLE MAÇ KAYBETMEYİZ!

Maç sonucunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Olcay Orak; “Karar maçıydı açıkçası. Final Four’da evimizde iyi başlamak istiyorduk. İyi müdafaa yapmak istiyorduk ki rakibimizi 44 sayıda tuttuk. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Kırçiçeği Bodrum Basketbol ekibini de tebrik ediyorum. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. Final Four boyunca bu kadar iyi müdafaa yapmaya devam edersek kolay kolay maç kaybedeceğimizi zannetmiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.” dedi.

ŞANSSIZ BİR GÜNDÜ!

Kırçiçeği Bodrum Basketbol Baş Antrenörü Derya Özyer ise; “Karşı takımı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bizim açımızdan kötü bir başlangıç oldu bu maçlara. Ama uzun bir maraton. Bu maçı kendi evimizde de oynayacağız. Diğer takımlarla da oynayacağız. Telafi edebileceğimiz bir durum. İstatistiki anlamda ne söylesem yalan olacak. Atışlarımız çok kötüydü. Boş atışlar kaçırdık, turnikeleri bile kaçırdık. 44 sayıda kaldık zaten görülüyor. 14/1 yüzde ile 3’lük atmışız, 50/18 2’lik yüzdesi ile oynamışız. Ribaundlarda fena mücadele etmemişiz ama asist sayımız 9 mesela. Teknik anlamda bakacak olursak, şimdiye kadar bizi buraya taşıyan oyun tarzımızı bugün sahaya yansıtamadık. Hatalarımızı biliyoruz. Bundan sonrasında bunu telefi edip diğer maçlarda galip gelmek istiyoruz. Hedefimiz değişmedi. Hedefimiz hala çıkmak. Sadece kötü bir başlangıçtı. Buraya kadar getirmiş olan benim oyuncularımdı, bundan sonra oynayacak olan da onlar. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum. Biz birlikte oynadığımız sürece güçlüyüz. Bugün şanssız bir gündü ama mutlaka bunu telafi edeceğiz.” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.