İlkay Girgin Erdoğan: Baharı çok özlemiştik nihayet geldi!

İlkay Girgin Erdoğan: Baharı çok özlemiştik nihayet geldi!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Hıdırellez dolayısıyla paylaştığı kutlama mesajında "Her yerin yeşile boyanıp rengarenk çiçeklerin açtığı baharı çok özlemiştik, nihayet geldi." dedi.

Nilda Altın Okay- Baharın müjdecisi Hıdırellez dolayısıyla sosyal medya hesabından kutlama mesajı paylaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Doğanın uyandığı, badem ağaçlarımızın çiçek açtığı, her yerin yeşile boyanıp rengarenk çiçeklerin açtığı baharı çok özlemiştik, nihayet geldi. Bereketin simgesi Hıdırellez’in hepimize şans getirmesini diliyorum" dedi.

ysn8d9zr-400x400.png

Başkan Erdoğan, konuya ilişkin paylaşımında "Doğanın uyandığı, badem ağaçlarımızın çiçek açtığı, her yerin yeşile boyanıp rengarenk çiçeklerin açtığı baharı çok özlemiştik, nihayet geldi. Bugün Hıdırellez! Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in hepimize sağlık, barış, huzur, mutluluk, bolluk, bereket ve şans getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

fr-fds5xeaejsuy.jpg

Hıdırellez nedir?

Baharın gelişini temsil eden Hıdırellez, Balkanlardan Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada yüzyıllardır kutlanmaktadır. Hıdırellez'de dilek dilendiğinde dileğin kabul olduğu düşünülür. Hızır Günü olarak da adlandırılır. Hızır, darda kalan insanların yardımcısıdır. Hızır ile denizlerin hakimi İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak bilinir. 5 Mayıs gecesi kış mevsimi biter ve 6 Mayıs'ta yaz mevsimi başlar. Sıcak yaz günlerinin geldiğinin habercisidir. Türkiye'de de 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.