İlkay Kıyak Rüçhan Gürel'i ağırladı

İlkay Kıyak Rüçhan Gürel'i ağırladı

Eğitimden sanata, Kültürden spora, farklı konular ve alanında uzman konuklarıyla yaptığı programlarla  gündemin nabzını tutan başarılı sunucu İlkay KIYAK, İzmir Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adayı duayen sanatçı RÜÇHAN GÜREL’i programında ağırladı

Uzun yıllardır özlenen ve beklenen İzmir Şehir Tiyatrosu için güçlü ekibiyle yola çıkan Devlet Tiyatrosu emekli Sanatçısı, Han tiyatrosu kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Gürel, 2020 Mart ayında salgın nedeniyle getirilen yasaklar doğrultusunda Tiyatroyu ayakta tutmak için verdiği mücadeleyi anlattı. İlkay Kıyak’ın “Sahnelere, tiyatroya nasıl bir soluk getireceksiniz? İzmir’in kültür ve sanat yaşamına nasıl bir nefes olacaksınız?” sorusuna hem sanatsal hem teknik kadronun oluşturulmasına öncelik tanıyarak, kurumsal adımları atacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü hayata geçirerek, Tiyatroyu ve dolayısıyla tüm sanat dallarını şehrin geneline, her ilçesine, semtine, köyüne kadar yaymak için güçlü bir ekip kuracaklarını belirtti. 

a6c5ef84-4d6e-40ce-86c2-10d9203b8b50.jpg

Sunucu Kıyak’ın “Birçok değerli oyuncu, İzmir’den çıkıyor. Sanatçılarımıza İzmir’de sanat çalışmaları adına sahip çıkabilecek miyiz? Bir anlamda Sanatçı göçünü önleyebilir miyiz?” sorusuna; her ilçeye, her köye sanat götürerek bu  göçü iş olanakları ile  önleyebileceklerini söyledi. 

Beğenilen program “İlkay Kıyak ile Hayatın İçinden” her hafta Cuma ve cumartesi günü @ilkay.kiyak instagram üzerinden canlı olarak yapılıyor.
*************************

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.