İlker Bardak, "Bodrum çok önemli bir destinasyon"

İlker Bardak, "Bodrum çok önemli bir destinasyon"

İlker Bardak, tüm dünyada giderek artan kişiye özel ve izole tatil konseptinin ülkemizde de talep edildiğini belirterek Bodrum'un bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

The Prime Tour firması kurucu ortağı İlker Bardak, Bodrum'da büyük kapasiteli üst segment otellerin yanında daha butik konseptle hizmet veren otel sayısının da çok olduğunu ve pandemi süresince Bodrumun daha çok talep edildiğini dile getirdi.

The Prime Tour olarak ortağı Abdurrahman Karaa ile birlikte özellikle Rus pazarına yönelik A'dan Z'ye acente hizmeti sunduklarını kaydeden İlker Bardak, “ Bodrum çok önemli bir destinasyon, bunun daha çok tanıtılması için biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun süre evlerde kapalı kalan insanlar bu yıl daha izole tatil arayışına yöneldi. Butik oteller ve villa kiramalarına olan talep çok arttı. Otel, villa, yat kiralama ve diğer konaklama alternatiflerini profesyonel şekilde konuklarımıza ve acentelere sunabiliyoruz. Kişiye özel hizmet anlayışıyla rehber arkadaşlarımız konuklarla 7/24 esasıyla kontağa geçebiliyor. İhtiyaç olan her şeyle ilgili çözüm ortaklığı sunuyoruz. Bu sezon ağırlıklı olarak Rusça konuşan ülkelerle çalışıyoruz. Ukrayna, Belarus Azerbaycan, Kazakistan kontakta olduğumuz ve acentelerimiz olan diğer ülkeler. Bodrum bölgesinde rekabetin olmadığı Avrupadaki diğer ülkelere de girmek istiyoruz. Rus pazarı son 3- 4 yıldır bodruma yöneldi. Anex Tour'un yönlerini Bodrum'a çevirmesiyle popülasyon artmaya başladı” diye konuştu.

RUS ACENTELERİ AĞIRLIYORUZ

Pazar çeşitliliğini artırmak ve hizmet modelini genişletmek için Rus Acenteleri Bodrumda ağırladıklarını da dile getiren The Prime Tour Kurucu Ortağı İlker Bardak, “ Rusya Bodrum için önemli bir pazar haline geldi. Rusyanın 11 farklı kentinden gelen acente sahiplerini ve yöneticilerini Bodrumda ağırlıyoruz. Onları 4 gün Boyunca bodrumdaki otelleri gezdireceğiz ve tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de tanıtacağız. 3 farklı uçaktan acentelerimiz geliyor. Acentelerin arasında Bodruma ilk defa gelecek olanlar da var. Bölgeyi tanıtmayı ve hizmetlerimizi anlatmayı amaçladık. Oda kahvaltı konsepte hizmet veren otellerde konaklayacaklar böylece Bodrumu da gezerek farklı yeme içme lokasyonlarını da deneyimleme imkanı bulacaklar. Onlara 4 gün boyunca Güvercinlikten başlayarak Torba, Türkbükü, Yalıkavak, Akyarlar ve Gümbet'te toplam 22 farklı otel gezdireceğiz. Acentelerimiz için 4 gün boyunca köy gezisi, şarap bağları, zeytinyağı fabrikası ve Bodrum kale turunu da gezi kapsamına ekledik. Bodrum'a gelen acentelerin kalenin son halini de görmelerini istiyoruz. Bunu tamamen Bodrum'un yeni bir destinasyon olarak tanıtılması için yapıyoruz” dedi.

the-prime-tour2.jpeg

4 GÜN BOYUNCA BODRUM'U GEZDİLER

The Prime Tour olarak, Rusya'nın 11 farklı kentinden gelen acente sahiplerini ve yöneticilerini Bodrumda ağırladıklarını söyleyen İlker Bardak, kafilenin Bodrium Hotel Spa, Lujo Otel, Be Premium, Vogue, Susona, Door'a, Rixos Premium, Voyage Torba, AmanRuya, Mandarin Oriental, The Edition Bodrum, Kefaluka Resort, Xanadu Island, Caresse Bodrum, METT Otel, Le Chic Kaya Palazzo, Hillstone Bodrum, Swiss Otel gibi seçkin tesisleri de gezerek ayrıntılı bilgi aldığını sözlerine ekledi.

SEZONU YIL BOYUNA YAYMAK GEREK

İlker Bardak, Bodrum'un Rusya'ya göre çok daha ılıman bir iklime sahip olduğunu, turizmi 3 aylık periyoddan çıkarıp yıl boyuna yaymayı amaçladıklarını söyledi. Rus acenteleri gezdirmek için özellikle sonbahar aylarını beklediklerini kaydeden Bardak, şöyle devam etti: “Bodrum, doğa, kültür ve düğün gibi alternatif turizm seçenekleri için de hem Coğrafi yapısı, hem insan kaynağı hem de otel kapasiteleri açısıdan çok elverişli. Rusya'nın yanısıra Brezilya, Amerika ve Avrupa'da işbirlikleri ile ilgili kontaklarımız devam ediyor. Asıl maksadımız sezonu uzatmak ve kış döneminde de konuk ağırlamak. Bodrumda mevcut durumda oteller Ekim sonuna doğru kapanmaya başlayacaktır. Bodrum genelinde 10 civarında yaz kış otel açık kalacaktır. Sektör ellerini taşın altına koymaktan çekinmemeli. Oteller olarak planlamaları 31 Ekim yaparsanız bizim de acentelere sunacağımız otel sayısı azalacaktır. İngiltere'nin kapılarını açması bize çok fazla yarar sağlamayacak. Çünkü Bodrum'a direk uçuş yok. Uçuşlar için yaklaşık 40 bin poundluk bir bedel mevcut. Bodrumlu sektörün temsilcileri bu masrafı karşılamak için bir güçbirliği içinde hareket edebilir”

the-prime-tour-3.jpeg

GELECEK YIL DAHA İYİ OLACAK

Aşılanma sayılarının fazlalaşmasından dolayı bu yıl dünya genelinde kapanma olacağını düşünmediğini belirten İlker Bardak, “Bodrum olarak oteller kapılarını en erken Nisan ayında açar. 2021 yılına bakacak olursak 2020'yi geçtik ama 2019'u yakalayamadık. 2022 sezonunun bu yıldan daha iyi olacağını düşünüyorum. 2019 yılına dönüş sağlayabiliriz kapasite olarak. Kaybettiğimiz İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi ülkeler de geri gelebilir. Pandeminin Bodruma dolaylı olarak faydası oldu. Butik otellerin sayısının çokluğu tercih edilmemize ve turist sayısının da artmasına neden oldu. Bodrum önceliğimiz ama karşılıklı ziyaretleri geliştirmek biz de yurtdışına turist göndermek istiyoruz. Düşük sezonu canlandırmak için otellerin münferit olarak çalışmaları var. Düğünler konusunda Hindistan'a giderek acenteleri gezen oteller de oldu. Kademeli olarak büyüklük konusunda bir sorunumuz yok. Burada sezon başı ve sonundaki düşük geçen sezonu canlandırmak gerekiyor. Kişiye özel tatil istenince akla ilk gelen destinasyonlardan biri olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.