'İlle'de Bir İş Olsun' İş Başında

'İlle'de Bir İş Olsun' İş Başında

“İlle'de bir iş olsun” dediler, eğitime başladılar

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, “İlle De Bir İş Olsun Projesi” kapsamında iş makinesi operatörü ehliyeti alacak kursiyerlerin teorik eğitimi başladı.

Konak ve Bergama'dan toplam 39 kursiyerin katıldığı 24 saatlik eğitim 4 gün sürecek. Buca ve Tire'den projeye katılan iş makinesi operatörü adayları ise teorik eğitimlerini Haziran ayında alacaklar.

Teorik eğitim kapsamında katılımcılar iş organizasyonu, iş öncesi hazırlık ve işe başlamadan almaları gereken güvenlik önlemleri, iş boyunca doğabilecek sorunlar hakkında yapmaları gerekenler, işin doğru işlemesi adına sahada dikkat etmeleri gerekenler ve motor - elektrik konuları üzerine eğitim görecekler. Branşlaşmayla sona erecek teorik eğitimin ardından, proje faydalanıcısı kursiyerler iş makineleri üzerinde pratik eğitime geçecek.

HEDEFİMİZ KAYITLI EKONOMİ

Proje kapsamındaki teorik eğitimler hakkında bilgi veren İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır, zorlu bir ön hazırlık sürecinin ardından kursiyerlerin eğitime başlamasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Proje ekibi olarak proje takvimine büyük önem verdiklerini aktaran Cıstır, hedefledikleri tarihlerde gerekli planlamalar için titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

İzmir'de 300 bine yakın Roman vatandaşın yaşadığını ve birçok Roman bireyin meslek sahibi olamadığı için iş dünyasında yer bulamadığını belirten Abdullah Cıstır, Roman vatandaşların geçerli bir meslek kazanarak kayıtlı ekonomide yer edinmelerini hedeflediklerini kaydetti.

“İlle Bir İş Olsun Projesi” ile işgücü piyasasına erişim sağlamak üzere ürettikleri iş fikir ve çalışmalarına tüm il dinamiklerinden destek beklediklerini hatırlatan Cıstır, sözlerine şöyle devam etti: “Pozitif ayrımcılık ya da olumlu sosyal politikalar, eşitlikçi ve eşdeğer yaklaşımlar ile Romanların sosyo - ekonomik hayata entegre edilmesini hedefliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bir çok görüşmeden olumlu sonuçlar alarak büyük bir yol kat ettik. Hedefimiz çok daha fazla sayıda Roman vatandaşımızın geçerli bir meslek sahibi olmasını sağlamak” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.