İmam-ı Birgivi Kadir Gecesi’ne hazır

İmam-ı Birgivi Kadir Gecesi’ne hazır

Ödemiş Belediyesi, Kadir Gecesi’nde vatandaşların ibadet etmek için en çok tercih ettiği İmam-ı Birgivi ve ilçe sınırları içindeki ibadet yerlerinde  hazırlıklarını tamamladı.

İslam aleminin en büyüklerinden İmami Birgivi Mehmet Efendi’nin mezarının Birgi’de olmasından dolayı Birgi  Kadir Gecesi’nde ziyaretçi akınına uğruyor. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yapabilmesi için Ödemiş Belediyesi gerekli tüm önlemleri aldı. Birgi mahallesinin her tarafında temizlik çalışmaları ve mezarlıklarda ot temizliği yapılarak, ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Trafik akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için mevcut yolların tesviyesi yapılarak,  kolluk kuvvetler işbirliğiyle trafik akışı kontrollü bir şekilde yapılacak.   İlçe sınırlarındaki tüm ibadet yerlerinin temizliğine özen gösteren Ödemiş Belediyesi, Kadir Gecesi’nde ibadet yerlerini gül suyu ile ferahlatacak.  Ramazan boyunca her akşam farklı bir mahallede yapılan Ramazan etkinlikleri de 21 Haziran Çarşamba akşamı iftar öncesi Birgi’de yapılacak. Hayırseverlerin katkılarıyla organize edilen  iftar sofrası da Birgi’de kurulacak, Kuran Tilaveti ve dualar eşliğinde vatandaşların hep birlikte oruçlarını açması sağlanacak. 

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Maddi ve manevi birçok hikmet ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Maddi ve manevi güzelliklerin yaşanacağı mübarek Kadir Gecesi'nde vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi şekilde yapması amacıyla çalışmalarımızı tamamladık.  Kadir Gecesi’nin  tüm İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.