İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e cevap

İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Halk Buluşması'nda ekonomiye dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Murat Kurum'a desteğini açıklayan Tansu Çiller'e ve iktidara ekonomi üzerinden yüklenerek, "Bunlar ekonomiyi sefil ettiler" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Halk Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

İsrafa son verdiklerini belirten İmamoğlu, "Bunların beceremediği israfa son verdik ve bu şehre hizmeti getirdik. İstanbul yatırımlarla güçlenmeye devam ediyor" dedi.

"Şehrimizin her ilçesini eşit tuttuk, onların kutuplaştırdığı gibi yapmadık, yapmayız" diyen İmamoğlu, "Bizim terbiyemiz, bizim ahlakımız nedir biliyor musunuz; insanı insan olduğu için severiz; oyuna, partisine bakmayız. Biz bu şehre eşitlik duygusunu getirdik" ifadelerini kullandı.

"ONLARIN 15 YILDA YAPAMADIKLARINI 5 YILDA YAPTIK"

Çekmeköy'de İBB'nin yatırımlarına değinen İmamoğlu, "Çekmeköy'de İSKİ'nin yatırımı 3 milyar lira. Onların 10 yılda, 15 yılda yapamadığını biz altyapıya 5 yılda yaptık. Yenidoğan Kavşağı bu yıl içerisinde pırlanta bir dönüş biçimiyle insanların hayatını kolaylaştıran hizmeti, Çekmeköy halkıyla buluşturuyoruz" diye konuştu.

İKTİDARA EKONOMİ TEPKİSİ

İktidara ekonomi ile ilgili eleştirilerde bulunan İmamoğlu, "Bunlar ekonomiyi sefil ettiler, ekonomiyi rezil ettiler. Dünyanın en değersiz, üç haneli enflasyon sadece bizim ülkemizde var. Ne oldu? Eve giren para azaldı, bir anne-para çocuğuna süt alamaz oldu. Ben göğsümü gere gere, yüzbinlerce çocuğumuza 25 milyon litre sütü dağıtmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'U DESTEKLEYEN TANSU ÇİLLER'E CEVAP

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Murat Kurum'u desteklediği açıklamasına değinen İmamoğlu, "Kendisi ekonomiyi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor" diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu."

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

AKP'nin Kanal İstanbul konusundaki çelişkili tutumuna tepki gösteren İmamoğlu, "Kanal İstanbul'u soruyorlardı, ne diyorlardı hatırlayın. 'Ya-pa-ca-ğız' diyorlardı. Şimdi 16 milyondan oy alacaklar ya ağızlarına almıyorlar. Ya nasıl maharetliler, ben utanırım, bunların yüzü de kızarmıyor" ifadelerini kullandı.

TANSU ÇİLLER NE DEMİŞTİ?

Eski Başbakan Tansu Çiller, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ile birlikte "İstanbul'u Büyüten Kadınlar" programına katıldı.

Çiller, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine İBB Başkan adayı Murat Kurum'a desteğini açıkladı. "Murat Kurum bir heyecanla geliyor İstanbul'a. İstanbul bu heyecanı arıyordu sanıyorum" diyen Tansu Çiller şöyle devam etti:

"Çok önemli noktalara değindi. En önemlisi depremdi. Deprem geliyor İstanbul'a, bunu bilmek lazım. İstanbullu, ulaştırmada çok büyük zaman kaybediyor İstanbullu hayat gidiyor. O saatler kaybedilmemesi gereken saatler."

Kurum'un istihdam konusuna da değindiğini aktaran Çiller, "O beni çok heyecanlandırdı. Çünkü gençlerimizin, özellikle kadınlarımızın buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. a

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.