İmamoğlu'nun hapis talebiyle yargılandığı dava başlıyor

İmamoğlu'nun hapis talebiyle yargılandığı dava başlıyor

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebiyle yargılanmasına bugün devam edilecek. Anadolu Adalet Sarayı'nda görülecek duruşma saat 11.00'de başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bugün devam edilecek.

İmamoğlu'nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

'SONUÇ BENİ ZERRE İLGİLENDİRMİYOR'

İmamoğlu davadan birkaç saat önce katıldığı bir yayında, ekonomik sıkıntıları hatırlattı ve dikkatin bunlardan uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Davanın zararının da faydasının da kendisini zerre kadar ilgilendirmediğini söyleyen İmamoğlu, "Bu mahkemeden utanç duyuyorum" dedi. İBB Başkanı aynı zamanda ‘ahmak’ ifadesini YSK üyeleri için kullanmadığını, İçişleri Bakanı Soylu’ya yanıt verdiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.