İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün akşamki toplantısında katılımcı bir anlayışla hazırlanan İmar Yönetmeliği Taslağı’nı oy birliğiyle kabul etti. Taslak, onaylanmak üzere önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilecek.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı’nı hazırlamak için çalışmalara Şubat 2018’de başlandı. İmar Yönetmeliği Taslağı Haziran 2019’da Belediye Meclisi’nce kabul edilerek onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Ancak yargı kararıyla Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin ilgili maddelerinde değişiklik yapıldığı için Bakanlık, Temmuz 2019’da taslağın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin en son haline göre yeniden düzenlenmesini istedi.

Komisyon hazırladı

Taslağı yeniden düzenlemek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 ilçe belediyesi, TMMOB’ye bağlı meslek odaları, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği’nin temsilcilerinden oluşan İmar Yönetmeliği Revizyonu Çalışma Komisyonu kuruldu. Komisyon Eylül 2019 ile Aralık 2019 arasında 12 toplantı yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Taslağını yeniden hazırladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.