IMF Başkanı İstanbul'da Çekilen Fotoğrafla Örnek Verdi

IMF Başkanı İstanbul'da Çekilen Fotoğrafla Örnek Verdi

IMF Başkanı Christine Lagarde, katıldığı Dünya Kadınlar Zirvesi'nde İstanbul G20 Dünya Merkez Bankaları Başkanları etkinliğinde çekilen fotoğrafı örnek verdi.

Forbes Dergisi'nin dünyanın en güçlü 5. kadını olarak gösterdiği IMF Başkanı Christine Lagarde, geçen yıl İstanbul'da gerçekleştirilen G20 Merkez Bankası Başkanları Zirvesi'nden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve o dönem Başbakan Yardımcısı olan Ali Babacan yer alıyor. Lagarde'nin paylaştığı fotoğrafta iki Türk yetkiliyle neşeli bir sohbet gerçekleştirdiği görülüyor.

Dünya Kadınlar Zirvesi'ne katılan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, burada yaptığı bir söyleşide, ekonomi dünyasında da erkek egemenliği olduğunu belirterek, nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattı. Konuşma esnasında İstanbul'da gerçekleştirilen G20 Merkez Bankası Başkanları Zirvesi'nde içinde kendisinin de olduğu fotoğrafını paylaşan Lagarde, odada tek kadın olunmasının üstesinden bu şekilde gelineceğini belirtti.

İstanbul'da çekilen fotoğrafı örnek verdi

Harvardlı tarihçi Niall Ferguson ile gerçekleştirdiği söyleşide, Ferguson'un, Lagarde'nin IMF Yönetim Kurulu'nda var olan 24 kişi'nin 23'ünün erkek olduğunu belirterek, kadınların zirveye çıkabilmesi için yaşlı bir timsahın kalın derisi olması gerektiği sözlerini hatırlatması üzerine IMF başkanı, timsah derisi söylemini bel altı vurmalara ve iğrenç saldırılara karşı söylediğini belirtti. Lagarde ayrıca üzüntüyle söylediğini belirterek, timsah derisinin uzunca bir süre zorunluluk olduğunu belirterek, kadınların artık normal insanlar gibi kalkan kullanmadan yaşayabilmesi gerektiğini umduğunu söyledi.

Söyleşide, İstanbul'da gerçekleştirilen G20 Merkez Bankası Başkanları Zirvesi’ne ait bir kareyi paylaşan Lagarde, bu fotoğrafın durumu değiştireceğine inandığını söyledi. Lagarde ayrıca çeşitlilik gerekliliğine vurgu yaparak, fotoğrafı kast ederek, bu tarz fotoğraflarda kadınların yerinin olması gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.