IMF'den Büyüme Politikalarına Hız Verilmesi Çağrısı

IMF'den Büyüme Politikalarına Hız Verilmesi Çağrısı

IMF ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen toplantının ardından büyüme dostu politikalara hız verilmesi istenildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF)  küresel ekonomide olumsuz gelişmelerin arttığını söyleyerek büyüme dostu politikalara hız verilmesi çağrısı yaptı.

IMF ve Dünya Bankasının 33. Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) toplantısının ardından yayınlanan bildiride küresel ekonominin sınırlı olarak geliştiği belirtilerek, aşağı yönlü risklerin Ekim 2015'ten bu yana yükseldiği belirtildi.

Jeopolitik sorunlar, Ortadoğu'dan kaynaklı doğan sığınmacı sorunu ve Brexit (Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden çıkması ihtimali) sorunu gibi gündemlerin karşısında IMF tarafından üretilen politikalara güveni desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı. Açıklanan bildiride finansal piyasalarda görülen volatile yüzünden yatırımcıların riske girmek istemediği de belirtilerek, bu durumun ivme kaybı yaşayarak dengesiz büyümekte olan küresel ekonomiye işaret olduğu vurgulandı.

 

IMFC toplantısından sonra basın toplantısı gerçekleştiren Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde ve dönemsel IMFC Başkanı Agustin Carsten (Meksika Merkez Bankası Başkanı) basın mensupları tarafından sorulan sorulara cevap verdi. Lagarde finans piyasalarında ilk çeyrek içerisinde hakim olan paniğin nihayete ermesine karşın, endişelerin varlığını koruduğunu söyleyerek, IMFC'nin içinde bulunulan durumlara karşı pozitif çözümler üretmesini sağlayan bir çeşit terapi olduğunu öne sürdü.

G20 Ülkeleri Rehavete Kapılmamalı

Lagarde, gerçekleşen durumlara pozitif yaklaşılması gerektiğini belirterek, G20 ülkelerinin de ilerleme kaydettiğini düşündüğü söyledi. Brisbane toplantısında yüzde 2,1 ek büyüme hedefinin yüzde 0,8'lik kısmının gerçekleştiğini vurgulayan IMF Başkanı, G20 ajandasının ivme kaybetmediğini düşündüğünü söyledi. Öte yandan Carsten, G20 ülkelerindeki piyasaların istikrar kazanmış olmasına rağmen bu ülkelere rehavete kapılmamaları uyarısında bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.