İnandığınız konulardan hiçbir zaman vazgeçmeyin

İnandığınız konulardan hiçbir zaman vazgeçmeyin

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Mehmet Ali Susam’ın İzmir için çok önemli bir değer olduğunu söyledi.

Susam’ın sivil toplumun her kolunda çalışarak sosyal demokrasinin gelişmesine katkı sunan bir isim olduğunu ifade eden Küçükkurt, “Hem sivil toplum çalışmalarında hem de milletvekilliği çalışmalarında her zaman halkına katkı sunmayı amaç edinmiş bir insan olan Mehmet Ali Susam’ı ağırlamaktan dolayı mutluyuz. EGEV’in kapatılmasının konuşulduğu bir dönemde yönetim kurulu başkanlığını devralan Susam, EGEV’i bir marka haline getirmeyi başardı. Hayat deneyimlerini dinlemek bizleri mutlu  edecek” dedi.

“İşin arkasını bırakmamak lazım”

Başarı hikayelerinin kişilerin deneyimlerini aktardığı bir eğitim olduğunu vurgulayan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, okuduğu lisenin eğitim kadrosunun çok iyi olduğunu ve hayata dair çok vizyoner bakış açısı kazanmasını sağladığını söyledi. Ankara’da üniversite yıllarında sağ sol kavgalarından dolayı okula doğru düzgün gidemediğini belirten Susam, “Eğitim hayatıma devam edebilmek için Ege Üniversitesi’ne başvuruda bulundum fakat okula pek fazla gidemediğim için ders notlarımdan dolayı kabul edilmedim. Bunun üzerine fakülte dekanı ile konuştum ve okula kaydım yapıldı. Bir işi olmuyor diye bırakmamak gerekiyor sonuna olayları takip etmek gerekiyor. İyi niyetinizin sizin her zaman yanında olması lazım. 80’de mezun oldum ve ticaret hayatına başladım. Ticari hayatımla birlikte sosyal faaliyetlerim ve dernek çalışmalarım hiç eksik olmadı” diye konuştu.

“Esnaf teşkilatları, ahiliğe dayanıyor”

Esnaf teşkilatlarının içinde her zaman yer aldığını belirten Susam, Buca Esnaf Teşkilatı’nı geliştirmek için değişim grubunu kurduğunu söyledi. Esnaf teşkilatı içinde partili olarak muhalefet yapmanın zorluğunu yaşadığını vurgulayan Susam, “Esnaf teşkilatı içinde on yıl muhalefet başkanlığı yaptım. Mevcut yapıları eleştirmekten çok neler yapabileceğimizi anlattım ve 2001 yılında başkan oldum. Dünyada birçok ülkenin esnaf teşkilatını araştırdım ve  çözüm önerileri buldum. Esnaf teşkilatı aslında ahilik teşkilatına dayanıyor. Sanayi kesimiyle ilişkim kayınpederim vasıtasıyla oldu. Ticaret ve sanayide dürüst olmanın ne demek olduğunu onda gördüm. Esnaf teşkilatında yöneticilik yaparken perakendeciliğe pratik olarak çözüm koydum. Dünyada ürettiğiniz ürünü satamıyorsanız, süpermarketlerdeki raflar belirli firmaların elindeyse eğer, üreticiniz pazarda yer almak için zorlanacak. Bu konular üzerinde çalışmalarımız oldu” dedi.

“Sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliği halinde oldum”

2001-2007 yılları arasında esnaf teşkilatı başkanlığı yaptığını belirten Susam, sivil toplum örgütleriyle ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Her zaman kolektif çalışmalara inanan bir insan olduğunu vurgulayan Susam, “Sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliği halinde oldum. İnandığım şeyleri çalıştığım kuramlarda, kimseyi kırmadan söylemeye çalışıyorum. Gençlere tavsiyem de budur. İnandığınız konulardan hiçbir zaman vazgeçmeyin. İnsanları kendinize inandırmak için çalışmalarınızı sürdürün. Sivil toplum içinde insanlar sadece talepkâr olabiliyorlar, ben de bu taleplerin yasalaşması için parlamentoda olmak istedim. Deniz Baykal’a bu isteğimi dile getirdim ve dosyamı bıraktım. 2007 seçimlerinde ikinci bölgede dördüncü sıra milletvekili adayı oldum” diye konuştu.

“Sivil toplumun taleplerini dikkatle inceledim”

 Milletvekilliği sürecinde sivil toplum temsilcisi görevini üstelendiğini belirten Susam, “Milletvekilliğim sürecinde sivil toplumun taleplerini çok dikkatle inceledim ve onlara yardımcı olmaya çalıştım. Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Muhalefet partisi milletvekili olmama rağmen iktidar ve diğer muhalefet vekilleriyle çalışmalar yaparak, kanun süreçlerinde sivil toplumu da dahil ederek ortaklaşa çalışmalar yaptık. İki dönem milletvekilliği yaptım. EGEV’in başkanlığı teklif edildi ve dört yıldır bu görevi icra etmeye çalışıyorum ” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.