Inception'daki sonsuza dek dönen topaç gerçek oldu

Inception'daki sonsuza dek dönen topaç gerçek oldu

Christopher Nolan’ın çektiği Inception (Başlangıç) filminin sonunda çıkan topaç gerçek oldu. Metal topaç, ona özel yüzeyde saatlerce dönebiliyor.

Christopher Nolan'ın Inception filminde Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Dom Cobb adlı karakterin uyanık mı, yoksa rüya görüp görmediğini anlamak için nasıl bir topaç kullandığını hatırlayın. Üst üste birkaç kez döner ve sonra devrilirse, Cobb uyanığını biliyordu. Eğer ebediyen dönüyorsa, uyuduğunu anlıyordı. Inception filmindeki o topaç gerçek oldu. etal topaç, ona özel yüzeyde saatlerce dönebiliyor.

Limbo olarak adlandırılan metal topaç, gizli ve sessiz mekanizma aracılığıyla bunu gerçekleştiriyor. Topaç, batarya, özel motor, veya yüksek hareket sensörüne ihtiyaç duymuyor. Yüzeyde bulunan dahili ivmeölçer, dönüş hızını algılayarak motorun gücünü ideal şekilde ayarlıyor. Limbo yavaşladığı anda motor hızlanıyor ve dönüş hızı da artıyor. 

“Fearless Toys Ltd'nin teknoloji baş sorumlusu Tom Ben-Yehuda şunları söyledi: "Limbo'yu bu kadar büyülü kılan şey, yaptığı öğrenme ve uyum sağlama yeteneği. Kontrol algoritmalarının ne kadar zeki olduğunu kanıtlamak bizim için bile şaşırtıcıydı. Bazı çılgın nesneler üzerinde döndürmeye çalıştık. Limbo'yu ilk kez bir domates üzerinde döndürdüğümüzde, gerçekten kafam karışmıştı. Ama birkaç saniye içinde algoritma çıktı ve bunu yapabilirim dedim."

Ekip, Limbo'yu dünyanın en uzun süre dönen topacı yapmak için Guinness Dünya Rekorları’na başvurdu. Limbo'nun rekoru ise 27 saat, 9 dakika ve 24 saniye.

Limbo'nun başlangıç fiyatı 49 dolardan başlıyor. Nakliye aralık ayında başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.