İnciraltı'na ''Yıldırım Teşvik'' istediler

İnciraltı'na ''Yıldırım Teşvik'' istediler

İZMİR İNCİRALTI’NI İSTİYOR.

İnciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platformu, yıllardır çözüme kavuşturulamayan imar sorununda; istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak ve İzmirliler’e maksimum fayda sağlayacak optimum noktada her plana destek vereceklerini açıkladı.

İnciraltı’nın Kent Ormanı dışında kalan kısmının da çöl olmaktan kurtarılarak istihdam yaratacak bir değere dönüştürülmesini isteyen İnciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “İzmir’in heyacanla, temellerinin atılacağı günü bekleyip destek verdiği çılgın projesi, İzmir Körfez Geçişi (İZKARAY) ile YILDIRIM düzeyindeki teşviklerle birlikte, İnciraltı’nın planlanmasının, İzmir’de büyük ekonomik devrim yaratacağına inanmaktayız” dedi.

 Ülkemizin ve İzmir’in istihdamına ve ekonomisine faydası olacak, OPTİMUM NOKTADA  HER PLANA  İnciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platform olarak destek verdiklerinin altını çizen Karabulut, “1991 yılında turizm bölgesi ilan edilen, 2 kez EXPO’ya aday olup tüm dünyanın tanıyıp hayran kaldığı, İnciraltı’nın toprak sahipleri olarak elimizi taşın altından hiç  çıkarmadık, bugün yine çıkartmıyoruz. Bölgemizin planlanması ile İzmir Kent Ormanı’ndan 2-3 kat daha büyük yeşil alan kazanacaktır” diye konuştu.

“ÇÖZÜME YAKLAŞTIK”

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün bizlerin yanında olan, İzmir halkının temsilcisi olduğuna inandığımız “İzmiri Sevenler Platformu”nun desteği de bizleri çok umutlandırmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun da İnciraltı hakkında çözüm iradesini, çabalarını  görmek ve İzmir kamuoyunda da aynı iradenin olması, İzmir için bugüne kadar yaşanan çözüme en yakın durumdur.”

İnciraltı sorununun çözümü için yapılan planlamaların, geçmiş hükümetler döneminde de açılan davalarla durdurulduğunu hatırlatan Karabulut, “Bu konuda tüm birimlerin çalışmaları zaten yıllardır var. Çözüm iradesinin eksikliğini görüyorduk, fakat Başbakanımız Binali Yıldırım ile bunun artık aşıldığını görüyoruz” dedi.

“TEMEL ATMA TÖRENİ BEKLİYORUZ”

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ise, İnciraltı’nın planlanmasının İzmir için artık kaçınılmaz bir zaruriyet olduğunu ifade ederek, “İnciraltı’nın bugünkü hali İzmir açısından kabul edilemezdir. Toprak sahiplerini de mağdur etmeden, istihtama katkı koyacak her projenin bizler destekcisi oluruz. Alsancak’ tan büyük bir yerin kamuya faydasız vaziyette beklememesi gerekir. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’dan temel atma töreni bekliyoruz” diye konuştu.

“DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ”

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu ve İzmiri Sevenler Platformu sözcüleri, 15 Temmuz Cuma günü demokrasimize yapılan kalkışma ihanetini de kınadıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'ne ve demokrasiye sahip çıkmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi buradan bildiriyoruz. Demokrasi için verilen şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin ve Milletimizin kendi gündemine  bir an evvel dönmesinin ,darbecilere ;önemli bir cevap olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.