“İNCİRALTI'NDA KAMU YARARI DİKKATE ALINMALI”

“İNCİRALTI'NDA KAMU YARARI DİKKATE ALINMALI”

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen İnciraltı 2.Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, gazetecilerin İnciraltı’nın planlanma süreci ile ilgili sorularını yanıtladı.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Başkan Yardımcıları Mihrap Düzöz ve Murat Ervin, Genel Sekreter Kadir Kemaloğlu, Sayman Nihal Özken ve yönetim kurulu üyesi Orkan İştar İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlanmasını isteyen İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut’la bir araya gelerek toprak sahiplerinin beklentilerini konuştular. Tüm İzmir’in yeşil üzerine refleksi olduğu İnciraltı’nın korunarak yeni yeşil alanların kazanılacağını belirten Karabulut, “yeni planlama ile bugün İzmirlilerin keyifle vakit geçirdiği Kent Ormanı’nın 3 katı büyüklüğünde bir yeşil alana daha kavuşmuş olacağız. Yanlış algılar yaratarak mevcut Kent Ormanı’nın da kalkacağı, imara açılacağı gibi algılar tamamen yanlıştır. Kent Ormanı kamunun malıdır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile bugüne gelmiştir” dedi.

“İZMİR İNCİRALTI’NI KAZANMALI”

İnciraltı toprak sahiplerinin şehrin önünü tıkayacak bir isteği olamadığının altını çizen Karabulut, “Aksine şehrin faydasına olacak her projenin yanında olacağımızı bir çok kez dile getirdik. Bizler bölgenin gökdelen imarsız ve çevreci planla, sağlık turizmi odaklı planlanarak İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tek isteğimiz tüm toplumsal kesimlerin biran evvel Hükümetimizin yürüttüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin katkılar koyarak, diyalogla giden İnciraltı planlama çalışmalarına destek vererek, İzmir’in İnciraltı’nı kazanmasıdır” diye konuştu.

3 MİLYAR LİRA KATMA DEĞER YARATIR

İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlanlanmasının İzmir’e kazandıracaklarını anlatan, Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnciraltı planlandığında bölgede yapılacak hastaneler, oteller ve kür merkezleri 15.000 istihdam sağlayarak, işsizliği şehrimizde %5 aşağıya çekecek. Turist sayısına 100.000 katkı koyacak. Ekonomik anlamda da her yıl 3 Milyar TL katma değer getirecek. Ekonomik olarak İzmir’i İnciraltı uçuracak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı, İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun destekleri ile artık gün sayıyoruz.”

“KAMU YARARI DİKKATE ALINMALI”

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise, yaratacağı katma değer ve istihdam olanaklarıyla İzmir’i oldukça farklı bir noktaya taşıyacak olan İnciraltı’nın, merkezi yönetimin, yerel yönetimlerin, İzmirlilerin ve toprak sahiplerinin beklentileri doğrultusunda planlanmasına destek verdiklerini söyledi. Demircan, planlama sürecinde kamu yararının üst seviyede gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.