İnciraltı'nda süreci tıkayan Kocaoğlu'dur

İnciraltı'nda süreci tıkayan Kocaoğlu'dur

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı'nın planlanması ile ilgili açıklamalarının tam bir aymazlık örneği olduğunu belirtti.

 

Kocaoğlu'nun açıklamalarını hayretler içerisinde takip ettiğini ifade eden Kaya, "Bu kadarına da pes diyorum. İnciraltı ile ilgili yapılan planlara dava açan, mahkeme kararıyla iptal ettiren ve çözümsüzlüğe götüren Sayın Aziz Kocaoğlu değil midir? Kocaoğlu’nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir" dedi.

2007-2016 ARASINDAKİ SÜRECİ DAVALARLA TIKAYAN KENDİLERİDİR

İnciraltı planlarının siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Burada yürütülen süreç, arsa sahipleri ve İzmir'imizin önceliklerine göre yürütülmektedir. 2007'den itibaren süreç tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmiştir. 2007 yılında 1. Derece doğal sit alanı kıyı bölümünde genişletilerek sınır bugünkü şeklini almıştır. 2008 yılına gelindiğinde ise, 'Kamu Yararı' kararı alınmış, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmıştır. Bu planda Çakalburnu Dalyanı 'doğa parkı' olarak belirlenmiş, güneyinde bu alan ile bütünleşecek şekilde 'Büyük kentsel Yeşil Alan' ayrılmış, diğer alanlar ise 'turizm tesis alanları', 'ticaret alanları', 'tercihli kullanım alanları', 'kür merkezi' ve 'sosyal tesis alanları' gibi kullanımlara ayrılmıştır. 2010 yılında açılan dava sonucunda mahkeme kararıyla planın yürütmesi durdurulmuş ve 2011 yılında plan iptal edilmiştir. Daha sonra EXPO süreci ile birlikte tekrar yapılan planın, yine başta Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu dava olmak üzere diğer davalarla 2014 yılında yürütmesi durdurulmuştur. 2015 yılında da mahkeme kararıyla iptal edilmiştir. Dolayısıyla, 2007-2016 arasındaki süreç tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından açılan davalar sebebiyle tıkanmış, çözümsüzlüğe gitmiştir.

NEYİN BEKLENDİĞİNİ EN ÇOK KENDİSİ BİLMEKTEDİR

2016 yılında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerekli çalışmaları başlatmıştır. Hatta bu konuda bizzat Sayın Kocaoğlu ile kendim de görüşerek bu süreci kendileriyle koordineli bir şekilde yürütmek istediğimizi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.