İncirlik Üssü'ne Küstah Tavır

İncirlik Üssü'ne Küstah Tavır

CDU'lu vekil izin verilmemesine rağmen oraya gidiyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Christian von Stetten, Türkiye’nin izin vermemesine rağmen, İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmek amacıyla yola çıktı.


Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Cuma günü özel bir ziyaret için İstanbul’a giden von Stetten, bugün İstanbul’dan Adana’ya hareket etti.

İzin alamasa da gideceğini söyledi

Christian von Stetten’in yaklaşık bir hafta önce İncirlik’i ziyaret etmek için başvuruda bulunduğunu, ancak henüz yanıt alamadığını kaydeden gazete, von Stetten’in hareketinden önce, ”İzin alamasam da İncirlik’e gideceğim” dediğini öne sürdü.

CDU milletvekilinin, Alman ordusunun Federal Parlamento’nun ordusu olduğunu söylediğini yazan Bild, von Stetten’in, “Alman askerleri benim de oyumla dış göreve gönderildi. Milletvekillerin istedikleri zaman Alman askerlerini bizzat giderek yerinde görmesi gerekir” dediğini aktardı.

Alman milletvekillerinin İncirlik ziyareti Türkiye’nin izin vermemesi nedeniyle birkaç kez ertelenmek zorunda kaldı. Son olarak Federal Parlamento Savunma Komisyonu üyelerinin 4 Ekim günü İncirlik’e gitmek istedikleri belirtilmişti.

Almanya’nın İncirlik Üssü’nde yaklaşık 250 dolayında askeri bulunuyor. Almanya, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona destek vermek amacıyla bir tanker uçağı ve 6 adet Tornado keşif uçağını Ocak ayından itibaren İncirlik’te konuşlandırmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.