İngiliz kadının estetik ameliyatta öldüğü iddiasına araştırma

İngiliz kadının estetik ameliyatta öldüğü iddiasına araştırma

Ameliyatı gerçekleştiren doktordan açıklama: "Üzgünüm"

Üç çocuk annesi İngiliz vatandaşı Leah Cambridge (29), kalça büyütme ameliyatı için İzmir’de özel bir hastanede ameliyata alınmıştı. 27 Ağustos tarihinde Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Üçkan tarafından yapılan ameliyat sırasında İngiliz hasta, ani bir komplikasyon sonucu yaşamını yitirmişti. 

Leah Cambridge doktoru Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Üçkan, yaşanan ölüm sonrası bir açıklama yaptı. Uçkan, üzgün olduğunu ifade etti ve hastanın tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiğini kaydetti. 

"Tüm dünyada çok sayıda benzer bir durum bildirilmektedir" 

Üçkan, açıklamasında şunları söyledi: 

"Vücut şekillendirme operasyonu amacıyla başvuran Leah Cambridge (29) isimli hasta maalesef ameliyat esnasında meydana gelen ani bir komplikasyondan dolayı verilen tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir. Hem bir hekim hem de bir insan olarak çok üzgünüm. Ameliyat öncesi ve süresince yapılan bilgilendirme, tüm tıbbi incelemeleri ve sağlık hizmeti yönünden bir kusuru ve eksiklik olmamasına rağmen bu tür ameliyatlar da istenmeyen ve öngörülemeyen risklerin her zaman olduğu bilimsel bir gerçektir ve tüm dünyada çok sayıda benzer bir durum bildirilmektedir. Hastanın ailesi ile de görüşülerek gerekli bilgiler verilmiştir. Gösterdikleri anlayış için acılı aileye yeniden teşekkür eder ve baş sağlığı dilerim." 

Öte yandan İzmir Sağlık Müdürlüğünden, 28 yaşındaki İngiliz Leah Cambridge'in özel bir hastanede kalça ameliyatı sırasında hayatını kaybettiği iddiaları üzerine araştırma başlatıldığı bildirildi. 

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur yaptığı açıklamada, Leah Cambridge'in 2 gün önce özel bir hastanede estetik amaçlı kalça operasyonuna alındığı ve ameliyat sırasında yaşamını kaybettiği bilgisini aldıklarını belirtti. 

Genç yaşta bir hastanın estetik amaçlı operasyonda hayatını yitirmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Salnur, Cambridge'in ailesine başsağlığı diledi.

Salnur, konuyu araştıracaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tıbben gerekenler yapıldı mı yapılmadı mı bakacağız. Araştırma başlatacağız, gerekirse soruşturma açacağız. Tıbben bir eksikliğin olup olmadığını hastane yönetimi de araştırıyor. Hem yönetimle hem de hekimle görüşeceğiz. Hekim de hastane de böyle bir aksiliğin olmasını istemez. Üzüntü duyuyoruz. Konuyu araştıracağız ve gerekeni yapacağız."

Salnur, cenaze ile ilgili bilgiyi hastaneden aldıktan sonra açıklama yapacaklarını bildirdi. 

İki gün önce estetik amaçlı operasyon sırasında İngiliz hastanın öldüğü bilgisini doğrulayan özel hastanenin yetkilileri, ameliyat sırasında komplikasyon oluştuğunu öğrendiklerini, bu tür ameliyatlarda komplikasyon riskinin binde 2-5 olduğunu aktardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.