İngiltere Kimsesiz 3 Bin Çocuk Mülteciyi Almayı Reddetti

İngiltere Kimsesiz 3 Bin Çocuk Mülteciyi Almayı Reddetti

İngiltere Parlamentosu'na Nazilerden kurtarılan Lord tarafından getirilen, kimsesiz 3 bin çocuğun ülkeye kabulüne ilişkin teklif iktidardaki Muhafazakar Parti tarafından reddedildi.

İngiltere, Avrupa'da bulunan mülteci kamplarında yaşayan kimsesiz 3 bin çocuğu ülkeye almayı kabul etmedi. İngiliz Parlamentosu'na sunulan teklif iktidardaki Muhafazakar Parti oylarıyla reddedildi. Teklifin reddine gerekçe olarak ise ailelerin çocuklarını Avrupa'ya tek başına göndermek için teşvik edilebileceği gösterildi.

 

Ülkenin İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire, teklifin kabul edilmesi durumda ailelerin çocuklarını tek başına insan kaçakçılarına vererek bir umutla Avrupa'ya göndermeye teşvik edebileceğini söyleyerek, zor koşullarda denizi geçmeye çalışan çocukların büyük bir riske girebileceğini söyledi. Brokenshire ayrıca çocukların ailelerinin böyle bir sonuca yol açabilecek şekilde özendirilmesinin hükümet tarafından desteklenemeyeceğini söyledi.

İngiltere

Nazilerden kurtarılan Yahudi kökenli Lord önerdi

2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük göç olayı olan Suriyeli mültecilerin arasından 3 bin kimsesiz çocuğun İngiltere'ye alınmasını, 2. Dünya Savaşı başlamadan önce Nazilerin kendi ülkelerinde Yahudilere karşı uyguladığı ırkçı ve faşist uygulamalardan kurtarılan Yahudi asıllı Lord Alf Dubs tarafından teklif edildi. Teklife 276 olumlu oy verilirken 294 kişi olumsuz oy kullandı.

İktidar partisinin bazı milletvekilleri, muhalefet partilerinin ortak bir tavır sergilemesiyle teklifin kabul edilebileceğini düşünüyordu. Mültecilerle empati kurabilen Lord'un önerisine sadece 5 iktidar vekili olumlu yaklaştı. Gölge Göçmen Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve İşçi Partili Milletvekili Keir Starmer, Avrupa'da kimsesiz kalan çocuk yetimlere yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bakan yardımcısı, teklifin kabul edilmemesinin çocukları kendi kaderlerine terk etmek olduğunu söyleyerek, başka çocukların gelme ihtimali yüzünden fikrin kabul edilmediğini ifade etti.

 

Şimdiye kadar toplamda 1337 mülteci kabul edildi

İngiltere bugün kadar sadece 1337 Suriyeli mülteciyi kabul etti. Öte yandan Londra'ya 43 kişi alınırken, Citizens UK isimli yardım kuruluşu, mülteciler konusunda Londra belediyelerinin tavrının hayal kırıklığına yol açtığını açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.