İngiltere'den geldi İzmir'de şifa buldu!

İngiltere'den geldi İzmir'de şifa buldu!

Cahide Bal, en son bir ay önce geçirdiği kalp krizi sonrası, kendisine Londra'da önerilen meme altı baypas ameliyatı için, Özel İzmir Egepol Hastanesi'ne başvurdu. 

10 yıllık süre içinde 5 defa kalp krizi geçiren ve 8 defa da anjiyografi yapılan 43 yaşındaki Cahide Bal, Özel Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından gerçekleştirilen meme altı koroner baypas operasyonunun ardından eski sağlığına kavuştu.

İngiltere'de yaşamasına rağmen, Türkiye'de Türk hekimleri tarafından ameliyat edilmeyi tercih ettiğini söyleyen Cahide Bal, ameliyatın çok başarılı geçtiğini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Cüneyt Narin, operasyonun sol meme altından küçük kesi ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

Göğüs kemiği kesilmeden operasyonun yapıldığını dile getiren Narin, “Hastamız son 10 yıllık süre boyunca 5 defa kalp krizi geçirmiş ve 8 defa da anjiyo olmuş. En son Londra'da geçirdiği kalp krizi sonrası yapılan koroner anjiyografide, tıkalı olan damarı açılamadığı için ameliyat kararı verilmiş. Dolayısıyla, kalpte krizin etkilediği bölge de çok yıpranmıştı. Biz de vücutta travmayı en az seviyede tutabilmek için, meme altından 6 cm'lik küçük kesi cerrahisiyle baypas operasyonunu gerçekleştirdik. Hastamızın durumu şu anda çok iyi. Küçük kesi yöntemiyle, kesilen bir kemik olmadığı için iyileşme süresi de çok kısaldı. Hasta erken dönemde istediği pozisyonda yatabilir, erken dönemde spora başlayabilir ve araba kullanabilir. Görünürde bir ameliyat izi de bulunmuyor” diye konuştu.

Küçük kesi ameliyatlarının özellikle genç hastalarda, erken dönemde sosyal hayata ve iş başına dönülebilmesi açısından tercih edildiğini vurgulayan Doç. Dr. Cüneyt Narin, ameliyat sonrasında hastalığın tekrarlamaması için, sigara kullanılmaması, beslenme ve egzersizlere dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.