İnhisar Şelalesi

İnhisar Şelalesi

Suat Bıçak yazdı

Evet söz verdiğim gibi şimdi Bilecik gezimizin ikinci bölümü olan İnhisar Şelalesindeyiz. Öncelikle şunu söylemeliyim burası bulunması oldukça güç bir konumda. Yani bir tabela ararsanız boşuna aramayın çünkü yok. Sadece İnhisar’a giden birkaç tabela olacak onun dışında şelale için bir tabela yok maalesef. Hatta navigasyon ile vardığınız zaman bile etrafta araba olmazsa şelaleye giden patika yolun yanından öylece geçip gidebilirsiniz.
img-2605.jpg
Neyseki biz şanslı sayılırız. Mevsim yaz olduğu için birkaç araç yolun kenarında park etmişti. Bende bu dağın başında bu araçların neden burada olduğunu anlamakta zorlanmadım. Ama arabadan inice etrafımda küçükte olsa bir işaret bakındım. Fakat oda yoktu. İş başa düştü. İzci ruhumla en müsait patikadan yoldan aşağıya giden yola girdim. Otlar oldukça büyüdüğü için yola iyice kapanmış ama biraz daha ilerledikçe daha belirgin bir yol ve önümüzde birkaç kişi daha belirince ilerlemeye devam ettik.
img-2627.jpg
Her yerde olduğu gibi etraftaki çöpleri takip etmek zorunda kaldık ne yazıkki. Nerede olursa olsun biz Türkleri bulmak bu kadar kolay maalesef. Patika yol sanırım 10 dakika kadar sürdü. Ve dönüşü şimdiden düşünmeye başladım. Çünkü yokuşu tekrar geri çıkmak bu sıcak havada oldukça güç olacaktı. Neyse ki şelaleye vardığımızda dağdan gelen serin su bizi serinletti. Şelalenin görüntüsü ise yolculuğumuza değecek kadar güzel. Gördüklerim içinde en doğalı sayılabilir. Zaten buraya gelip bu güzelliği bozmaları zaman alacak.
img-2600.jpg
Bir süre serinlemeye çalıştık. Şelalenin aşağı kısmında incir ağacının altında oldukça fotojenik bir mekan var. Giderseniz mutlaka oraya da uğramayı unutmayın. Şelaleye iniş oldukça sıkıntılı olduğu için yanınızda sandalye yada ona benzer eşyaları getirmeniz pek mümkün olmayabilir. Eğer aklınızda böyle bir durum varsa sizi oldukça zahmete sokacaktır. Ancak her şeye rağmen şelalenin serin suları sizi kendinize getiriyor. Benim için bir an sürse bile bu anı yaşamak için elimden gelen her şeyi yaparım. İnsan istediği anı yaşamalı bence. Bu ne kadar zahmetlide olsa kendi mutluluğunuz için bunu yapmalısınız.
img-2589.jpg
Burada video ile çekim yapamadım. Çünkü benim küçük henüz 9 yaşında her ne kadar bu yollara alışık olsa da benim gözüm onun üstündeydi. O yüzden kamerayı elime hiç alamadım. Şimdilik size birkaç fotoğraf bırakıyorum. Ama İnstagram adresimde videolar mevut. İnstagram adresimi vereyim bu arada, Aryana Sokak Gezi Yorum adıyla bana ulaşabilirsiniz. Sadece burası değil son birkaç yıldır gezdiğim her yerin video ve fotoğrafları bu adresimde mevcut. Şimdilik gezerek kalın…
Her zaman dediğimiz gibi
Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.