Innolith AG menzil sorununu çözecek batarya geliştirildi!

Innolith AG menzil sorununu çözecek batarya geliştirildi!

Elektrikli otomobiller günden güne artarken menzillerinin az olması ve uzun şarj süreleri en büyük dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Innolith AG ise tüm bu sorunları ortadan kaldıracak bataryayı geliştirdiğini iddia ediyor.

Bildiğiniz üzere halihazırda satışta olan elektrikli otomobillerde menziller ortalama 500 km civarında ve her ne kadar hızlı şarj teknolojileri de geliştirilse de şarj için bekleme süreleri, fosil yakıtlı araçlara kıyasla oldukça uzun. Bu da kullanımını kısıtlayan en önemli detay olarak karşımıza çıkıyor.

İnorganik batarya teknoloji üzerinde çalışan Innolith AG, değişen otomobil sektörüne çok önemli bir taş koymak üzere. Firmanın iddiasına göre geliştirdikleri dünyanın ilk 1000 Wh/kg şarj edilebilir bataryası 1000 km’ye kadar menzil sunabiliyor.

Üstelik maliyetleri ve güvenlik risklerini de en aza indirgeyerek. Zira Innolith yeni teknolojisinde kobalt gibi pahalı materyaller kullanmadığını söylüyor. Bununla birlikte batarya aracın yanmasına sebebiyet verebilecek organik materyallerden de uzak tutulmuş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.