İnovasyon kampı İzmir'de düzenlendi

İnovasyon kampı İzmir'de düzenlendi

İnovasyon kampı, İzmir Bilimpark ortaklığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

“Sıfır Atık” teması ile gerçekleşen kampta meslek liselerinden öğrenciler iki gün boyuncadeniz kirliliğine çözüm önerileri sunan girişimleriylejüri karşısına çıktı. İzmir Ekonomi Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen kampın açılış töreninde konuşan İzmir Kalkınma AjansıYatırım Destek Ofisi Uzmanı Sinem Toktay,GençBizzinovasyon kamplarının, geleceğe hazırlanan meslek lisesi öğrencileri için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın, İzmir’in sürdürülebilirkalkınmasını hedefleyen stratejileri doğrultusunda hazırladığı aksiyon planları kapsamında inovasyon kampı gibi etkinlikler düzenlediğini belirten Toktay, gençleri bundan sonraki etkinliklerine de katılmaya davet etti. Toktay, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2019 yılı için belirlediği ‘Geleceğim mesleğim’ teması kapsamında birçok farklı etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu kamptaki arkadaşlarımız da meslek liselerinden. Sizler liseden mezun olurken, pek çok öğrencinin üniversiteden mezun olurken sahip olduğu yeteneklere ve kapasiteye sahip şekilde mezun oluyorsunuz. Lütfen bunun farkında olun. Geleceğim mesleğim temasıkapsamındakietkinliklere katılın, fikirlerinize girişimcilik ruhu ekleyerek, genişleterek büyütün ve bu ayrıcalığı ortaya koyarak mezun olun.” dedi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Emine Seçil Çelebi, vakfın 20 yıl önce ilkokuldan lise son sınıfa kadar gençleri iş yaşamına hazırlamak için kurulduğunu belirterek, “Tüm faaliyetlerde sizlerin okuldan sonraki hayatınıza katkı sağlamak istiyoruz. İnovasyon kampımızda size bir sorun vereceğiz, fakat bu sorunu çözmek için bir proje geliştirmenizi değil bir girişim tasarlamanızı bekliyoruz. Yaptığınız çalışmalar sonucunda girişimlerinizi hayata geçireceğiniz, müşteri kitlenizi belirleyeceğiniz ve soruna çözüm getireceğiniz tasarılar ortaya koyacaksınız” dedi. 

Kampın temasının sıfır atık olarak belirlenmesinin nedenini de açıklayan Çelebi, birçok televizyon kanalında, birçok yazıda sıfır atık ve geri dönüşüm konusunun işlendiğini belirterek,“Bu konuda ilk aklımıza gelen çözümgeri dönüşüm. Tükettikten sonra tekrar hayata kazandırabilir miyiz sorusu. Aslında önce engellemeyi düşüneceğiz. Bu atıkları doğurmayacak çözümler üreteceğiz. Sonra bu çözümleri nasıl uygulayabileceğimiziaraştıracağız, üçüncü adımda ise nasıl geri dönüştürebileceğimizi sorgulayacağız. Hayatta kalmak ve hayatınızı daha iyi geçirmek istiyorsanız çözüm üretmek zorundasınız. Ailenizi, mahallenizi, Türkiye’yi hatta Dünya’yıkurtaracak çözümleri sizden bekliyoruz. Geleceğimiz sizsiniz gibi ışıklı sözler söylemek istemiyorum ama bu sizin geleceğiniz.” diye konuştu.

İzmir Bilimpark Genel Müdürü Kayahan Dede’nin de konuşma yaptığı kampta yosun, balık ağları ve plastik kaynaklığı deniz kirliliğini önleyecek çözümlerüretip ilgili iş fikirleri oluşturan öğrenci takımları, iki günlük kamp sonunda projelerini jüriye sundu ve başarılı takımlara ödülleri verildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.