İnşaat sektörü temsilcilerinden kredi açıklaması

İnşaat sektörü temsilcilerinden kredi açıklaması

Pandemiyle mücadelede önemli bir süreç geride bırakılırken yeni normalleşme düzenlemeleriyle birlikte gözler yeniden ekonomideki canlanmaya çevrildi.

Ekonomiye hız kazandırmak amacıyla Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konuttan taşıta, mobilyadan tatile dört yeni kredi paketi hazırladı.  Pek çok iş kolunu besleyen inşaat sektörünün canlanmasını da sağlayacak paket uyarınca konut desteği kapsamında sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle kredi olanağı sunulacak.  İstanbul, Ankara ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL.'ye kadar kredi kullandırılacak.  İnşaat sektörü temsilcileri kredi desteğini olumlu olarak değerlendirdi; yılın ikinci yarısında artacak satışlarla birlikte sektördeki ivmenin yükseleceğini dile getirdi. 

kenan-kali--005.jpg

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı:

“YATIRIMCILAR TEKRAR GAYRİMENKULE YÖNELDİ”

Covid 19 salgınının etkisinin azaldığı bu dönemle birlikte insanların bir süredir ertelediği yatırımlar da tekrar devreye girecek. Bu nedenle açıklanan kredi desteğinin ardından yatırımcıların tekrar gayrimenkule yöneleceğini düşünüyorum. Yatırımcı her zaman güvenli bir ortam ister. Gayrimenkul de güvenilir bir yatırım aracı olarak değerini koruyor. Konut ihtiyacı aslında hala geçerliliğini sürdürüyor. Salgının azalmasıyla birlikte hayat kademe kademe normalleşmek zorunda. İnsanlar zaten krizin ardından ellerindeki paralarını değerlendirmek ve yatırım yapmak için internet üzerinden konut araştırmalarını yapıyordu. Yaz ayları içinde satışların olumlu yönde artacağını söyleyebilirim. İnşaat firmalarının da artan taleple birlikte bir süredir öteledikleri yeni yatırımlara başlamak için harekete geçeceğini düşünüyorum. 

müni̇r-tanyer-001.jpg

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:

“NİTELİKLİ PROJELERE İLGİ ARTACAK”

Corona salgınıyla mücadelede ülke olarak başarılı bir savaş veriyoruz. Bu savaşın ekonomik anlamda da verilebilmesi için açıklanan kredi paketini olumlu olarak değerlendiriyorum. Kredi kullanımı sayesinde inşaat ve yapı sektörüne bağlı olarak çalışan pek çok sektör de artan satışlarla birlikte canlanmaya başlayacaktır. İzmir, bu konuda sahip olduğu avantajlar nedeniyle yine bir adım öne çıkıyor. Şehirler arası seyahat kısıtlamasının da kalkmasıyla birlikte kentimize İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden de yoğun talep gelecektir. Gerek sosyal donatıları, gerekse de mimarisi ve doğal yaşam konseptini bir arada sunabilen projeler de özellikle tercih edilecektir. İnsanların doğal yaşama olan talepleri ve bir süredir durdurdukları yatırımların devreye girmesiyle satışların hızlanmasını bekliyorum.

gulcinokay.jpg

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:

“HAREKETLENME BAŞLADI”

Kamu bankalarının açıkladığı destek paketini ekonominin canlanması ve gayrimenkul sektörü adına önemli bir adım olarak görüyorum. Kredi oranlarının açıklanmasının ardından projelerimizdeki satış ofislerine alıcılar gelmeye başladı; satışlar da yükselişe geçti. Yatırımcıların bir süredir bekledikleri bu kredi desteği yaz aylarında hissedilir bir hareketlenme sağlar. Özellikle sıfır konutlara uygulanan 0,64 faiz ve bir yıl ödemesiz dönem projelerdeki stokları bitirme konusunda çok faydalı olacaktır. Bu faiz oranları bu seyirde devam ederse yeni projelerin de başlayacağından eminim. Burada önemli olan nokta, stokların erime hızı ve faiz oranlarındaki düşüşün sürdürülebilir olması. 

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Onur Durmuş

“BU DESTEK UZUN VADEDE SÜRMELİ”

Açıklanan kredi faiz oranları yatırımcılara büyük bir avantaj sağlıyor. Kredi destek paketi konut satışlarını da tetikledi. Biz de Coordinat Yapı olarak bu durumdan olumlu etkilendik. İnsanlar artık normalleşme süreciyle birlikte evlerinden çıkarak proje gezmeye ve birikimlerini değerlendirmek için araştırma yapmaya da başladı. Ev almak isteyenler randevu alarak örnek dairelerimizi geziyor; satış ofisimizi arayarak bilgi alıyor. Burada önemli olan açıklanan bu faiz oranlarının uzun süre devam ettirilebilmesi. Böylelikle inşaat sektörü de kendini daha çok toparlayacak ve ara verdikleri yeni konut projelerinin inşaatına da başlayacaktır. Eğer bu faiz oranları ve satıştaki hareketlenme devam ederse sonbahar gibi yeni projelerin lansmanı da söz konusu olacaktır. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.