İnşaattan düşen işçi iskele tazminatı davası açtı

İnşaattan düşen işçi iskele tazminatı davası açtı

İnşaatta sıva yaparken iskeleden düşen yatalak kalan 22 yaşındaki Harun Aydın, kendisine güvenli çalışma imkanı sunmayan şirketine karşı 210 bin TL tazminat davası açtı.

16 saat ameliyat oldu
 

Manisa’da bir inşaat şirketinin bitirmek üzere olduğu binada alçı sıva işlerini yapan Harun Aydın, geçtiğimiz Mart ayında iskeleden düştü. Dairenin salonunda alçı sava işini yapan Harun, kalas iskelenin üzerinde dengesini kaybederek düştüğü yerden ambulansla hastaneye kaldırıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınan ve 7 saat boyunca ameliyat edilen Harun Aydın, daha sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Orada bir süre dinlendirilen Harun, daha sonra vücudunun çeşitli yerlerinde kırılan kemiklerin onarılması için 9 saatlik bir ortopedik ameliyata alındı. Ortopedik ameliyattan vücudunun çeşitli yerlerine platin vidalar takılarak çıkan Harun Aydın, bir daha yattığı yerden kalkamadı.
 

210 bin TL tazminat istedi
 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açtığı kazayla ilgili olarak Harun Aydın’ın avukatları Çağlar Sun ve Hakan Ağcakanat, tazminat davası açtılar. Manisa İş Mahkemesi’nde açılan davada müvekkilinin sağlıklı, çalışırken çekilmiş fotoğrafları ile kazadan sonraki halini gösteren fotoğraflarını delil olarak koyan avukatlar, müvekkillerini yaşdaığı maddi ve manevi kayıplardan dolayı inşaat firmasının 210 bin TL tazminat ödemesini istediler.
 

İşveren tedbir almamıştır
 

Müvekkilinin yaptığı işin meslekler sınıflamasından ağır ve tehlikeli işler katagorisine girmek olduğunu belirkten Avukat Hakan Ağcakanat, “ İşvereninde bu anlamda, işçinin maddi ve manevi çıkarlarını koyuacak şekilde tedbirler ve önlemler almak zorundadır. İş kanununun bu konudaki amir hükümleri açıktır. Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinin de ilgili hükümleri bu alanda işçi çalışan işverenin yapması gereken uygulamaları açıkca belirtmektedir.

 

Müvekkilimin yüzünde olmamak üzeren vücudunun  bir çok yerine kemikleri tutturmak amaçlı platinler katılmıştır. Müvekkilimizin beden ve güç kullandığı eski işine dönmesi artık imkansızdır. Çalışacağı alanlar kısıtlanmış ve bu anlamda da genç yaşında kazanabileceği bir çok maddi imkandan da mahrum kalmıştır. Tazminat hesaplarınken de, müvekkilimizin çalıştığı alanda çalışanların asgari ücretin çok üstünde bir ücretle çalıştığını tespit edilerek hesap yapılmasını istiyoruz. Genç yaşında müvekilimizin yaşadığı acıları, çektiği sosyal sıkıntılar karşılığında istediğimiz tazminat bir nebze onu normal hayatına döndürecektir. “ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.