İNSAN DESEK İNSAN DEĞİL, ŞEYTAN DESEK ŞEYTAN DEĞİL

İNSAN DESEK İNSAN DEĞİL, ŞEYTAN DESEK ŞEYTAN DEĞİL

Eylül Ayça Karakuş yazdı

Aklım almıyor, kalbim sıkışıyor.

Bursa’da teyzesi tarafından bir odaya kapatılmış 9 yaşındaki çocuğun haberini duymayan kalmamıştır diye düşünüyorum . Bu nasıl bir vahşet? Bu nasıl bir delilik?

bosaltilmak-istenen-cop-evde-1-yildir-odaya-kilitli-cocuk-baygin-bulundu-87029.jpg

Bir kadın, bir çocuğu hangi gerekçeyle aylarca kilitli tutar? Bu sorunun tabii ki bir cevap yok. Bunun adı sadece vicdansızlık! İnternete düşen fotoğraflara baktığım an kanım dondu. Çocuk perperişan, pislik yuvasında ömrü çürümüş ,tırnaklarının ,bacaklarının, bileklerinin, saçlarının durumu insanlık dışı bir şey... Ruhunda, benliğinde açılan yaraları düşünemiyorum.

Benim anlayamadığım bir şey var ki o da, o evde bir çocuğun tutulduğunu gören hiç bir Allah'ın kulu olmamış mı? İlla ki o çocuğunun evde tutulduğuna dair bir iz ,bir ses mutlaka olmuştur. Biz insanlar nasıl oldu da bu kadar duyarsız olduk? Sorulacak o kadar çok soru var ki hepsinin cevabı tek tek alınmalı ve o teyze denilen şeytan kadından bunun hesabı en ağır şekilde Adalet tarafından sorulup, cezası yine en ağır şekilde verilmeli.

Çöp evde çöp hayat! Peki o eve icra takibi başlatılmasaydı, belediye çalışanları o evi temizlemek için eve girmeseydi o çocuğun sonu ne olacaktı?

aw674370-14.jpg

Şiddetin en büyük temel sorunlarının neler olduğuna değinilmediği ve şiddete eğilimli insanların tedavisi yapılmadığı sürece bu kısır döngü ne yazık ki böyle devam edip gider. Değişen tek şey şehirlerin ve kişilerin isimleri olur. Kesin çözümler üretmek için artık bir şeylerin yapılması gerekiyor. Hepimize çok fazla iş düşüyor. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini hafızamızdan silmemiz gerekiyor. Maalesef günden güne insanlık ölüyor. Her geçen gün bir gün önce duyduğumuz olayların daha vahimini duyuyor ve görüyoruz. Üzerine bir iki gün konuşup, küfürler edip, belalar okuyup sonra unutuyoruz. Ve tarihe bir yeni facia daha ekleniyor. Yeni bir olay, yeni bir ayıp yeni bir utanç!

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün lütfen. O çocuğa yapılan işkence sadece o çocuğun hayatının içine mı etti yoksa toplumun mu? Düne kadar o çocuğun varlığından habersizdik ama bugün hepimiz haberdarız . Görmezlikten gelen, duymazlıktan gelen ,umurumda olmayan kişi insan değildir.

Çocuğun hayatını karartan kadına ise “İnsan desek insan değil, şeytan desek şeytan değil....

Kendi cehenneminde yan kavrul!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.