İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, İzmir'den yola çıkıyor

İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, İzmir'den yola çıkıyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 7-10 Aralık tarihlerinde İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) bu yıl da insanı ve insan haklarını odağına alan belgesel filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Fransız Kültür Merkezi Merkezi ile ortak gerçekleştirilen TİHV 14. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin bu yılki teması ise işkence ve kötü muamele yasağı.

Programda insan hakları sorunlarına farklı bakış açılarıyla 12’si Türkiye’den, toplam 25 seçme belgesel film yer alıyor. Belgesel Film Günleri, 7 - 10 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterimlerle başlayacak.

Film Günleri kapsamında gösterilecek filmler, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde tihvbelgeselfilm.org adresinde çevrimiçi (online) gösterime açılacak ve 17 Aralık 2023 tarihine kadar aynı adresten ücretsiz izlenebilecek. Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan ülke dışında üretilmiş filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık olacak. İzleyici kontenjanlarının 250 kişi ile sınırlı olacağı gösterimler kontenjanlar dolunca kapanacak.

maxresdefault.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.