İnsan İçin Umut Derneği, darbeyi lanetledi

İnsan İçin Umut Derneği, darbeyi lanetledi

İnsan İçin Umut Derneği, FETÖ terör örgütü mensubu askerler tarafından yapılan başarısız darbe girişimini düzenlediği basın açıklamasıyla sert bir dille kınadı.

İnsan İçin Umut Derneği, FETÖ terör örgütü mensubu askerler tarafından yapılan başarısız darbe girişimini düzenlediği basın açıklamasıyla sert bir dille kınadı.

‘Aziz Milletin Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Bildirisi’ adıyla İnsan İçin Umut Derneği tarafından Konak Meydanı'nda yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “15 Temmuz akşamı görüldü ki hegemonik güçler halkın iradesine el koymak istediler. Bu çılgınlığa teşebbüs edenleri elbette bizde unutmayacağız, tarihte unutmayacak ve dünya var oldukça vicdanlar yargılanacaktır. Malum terör örgütü ve yandaşlarının desteği ile düzenlenen darbe girişimini ve şeref yoksunu darbeci bozuntularını İnsan İçin Umut Derneği olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”

HAİN VE SİNSİ

İnsan İçin Umut Derneği Yönetim Kurulu tarafından Konak Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında hainler sert bir dille kınandı. İnsan İçin Umut Derneği Teşkilat Başkanı İbrahim Kadir Kaplan tarafından okunan açıklamada, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini, birlikte yaşama irademizi, kardeşliğimizi ve demokrasimizi tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabaları, Türk Milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf olacaktır. Bunu organize eden güçlerin taşeron paralel çetelerin varlığına ve sinsiliğine bir kez daha milletçe şahit olduk. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bütünlüğüne ve beraberliğine kasteden malum yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain, sinsi bir girişimdir. Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemek istemekte; halk iradesini, refah anlayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır. Kendi halkına silah doğrultacak hatta onu kullanacak, Milletin Meclisine bombalar yağdıracak kadar gözü dönmüş, vatanı kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Ulusumuzun, malum yapı tarafından yürütülen bu hain saldırıya Cumhuriyetin değerini temel alarak ve koruyarak karşı koyduğundan ve koyacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır” denildi.

HÜKÜMETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kaplan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Büyük Türk milleti tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstermiş, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişime en büyük tokadı atmıştır. Bu kalkışma ülkemize ve halkımıza yapılan alçakça bir darbe girişimidir. Bu yapı, halkın iradesiyle yapılan seçimleri yeterli görmüyor. Zira onlar için adalet yoktur. Zulüm ile ayakta dururlar. Türkiye halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Müslüman halkımız yapılan bu tuzaklara ve darbecilere karşın ayakta duracaktır. İzmir ve Türkiye'nin onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti def etmiş ve kalanları da def edecektir. Bu ülke hepimizindir. Şu an dik duruşumuzla bunu engellemeyi başardık. Karınca misali meydanlara çıkıp duruş sergilemek, ülkemiz ve demokrasimiz için sokaklarda olma ve milletimizin iradesi olan hükümete sahip çıkma zamanıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.