İnsan klonlamaya bir adım daha yaklaşıldı...

İnsan klonlamaya bir adım daha yaklaşıldı...

Dolly, bilimsel yöntemlerle elde edilen ilk laboratuvar canlısıydı. Çinli bilim adamları aynı teknikle maymunları da klonladı.

Dolly adlı koyun yıllar önce klonlanan ilk canlıydı. Çinli bilim adamları birkaç yeni tekniğin uyarlanmasıyla bir makak maymunu fetüsünden iki adet makak maymunu üretmeyi başardı.

Hua Hua ve Zhong Zhong adı verilen kız kardeşler, Dolly’nin klonlanmasında kullanılan aynı yöntemle üretildi. Maymun yumurtalarından çekirdeği çıkaran araştırmacılar, yerine fetüsten alınan DNA’yı ekledi. Daha sonra yumurtalar dişi maymunlara yerleştirildi ve klon ikiz maymunlar üretildi. 

Çin Bilimler Akademisi Sinirbilim Enstitüsü'nden Qiang Sun, klon maymunların kanser ve bağışıklık sistemi bozuklukları gibi genetik tabanlı hastalıkların araştırılmasında bir model olarak kullanılabileceğini düşünüyor.

Francis Crick Enstitüsü'nden Prof. Robin Lovell-Badge, makak maymunlarının klonlanmasında kullanılan tekniğin "çok yetersiz ve zararlı bir işlem" olmaya devam ettiğini savunuyor.

Maymun klonlamanın ardından bilim adamları insanları da klonlayabilir. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ilerleyen dönemde göreceğiz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.