İnsana Zarar Veren Canlıyı Kim Sever!

İnsana Zarar Veren Canlıyı Kim Sever!

Ali Eyce yazdı; İnsana Zarar Veren Canlıyı Kim Sever!

Öyle ya da böyle çok özel bir nedenimiz yoksa hepimiz hayvan severiz.

Onların varlığından şikâyetçi değil.

Tabi ki yaşantımıza zarar vermedikleri sürece, sağlığımıza zarar verilmediği sürece.

Son günlerde sokak köpeklerinin insanlara saldırısı, çoluk, çocuk, yaşlı, genç insanları yaralaması artık tedbirleri alınması gerektiğini de ortaya koydu.

Sokaklarda yetişkinler için bile büyük tehdit yaratan sokak hayvanları, çocuklar için daha da büyük bir tehlike olmaya başladı.

Sokaklar öncelikle insanların!

Hayat öncelikle insanların!

Diğer canlıların olmaması değil bu, insan canının öncelikli olması.

Sokak hayvanlarının varlığı şehirlerde artık ciddi şekilde büyük tehlike olduğu konusunda herkesin hem fikir olduğu durumda bakanlıklarda harekete geçip, insanların sağlığını korumak adına tedbirler alma kararı aldı.

Hayvan severlerin insanları da sevdiğine eminim.

İnsanların sağlığını düşündüğüne de eminim.

Hayvan severlik, hayvanların yok edilmemesi, beklenmesi noktasında desteklenebilir ama hayvan sever olmak, ne olursa olsun, insana ne kadar zarar verirse versin hayvanların sokakta yaşamasını istemek olmamalı.

Bu alınacak tedbirleri hayvan sever veya sevmez insan olarak herkesin desteklemesi gerekir.

Sahipli olan hayvanların varlığından ve hareketlerinden hukuki anlamda nasıl sahipleri sorumlu ise sokak hayvanlarından da sorumlu birileri olmalı.

Sokakların yönetimi, yaşamı kolaylaştırma işlemi belediyeleri ait olduğuna göre hukuki olarak sokak hayvanları da belediyenin sahipliğinde olmalı.

Sokakta yaşayan hayvanları beslenmesine destek olan, onların barınmaları için barınaklara yapan, onların sağlıklı şekilde yaşamaları için sağlık testleri yapıp, fişleyen belediyeler, sahip oldukları hayvanların insanlara saldırmasından da sorumlu olmalılar.

‘Sokak hayvanı’ diye bir tanımlama olmamalı.

Hayvan sokaktaysa her türlü sorumluluk da belediye de olmalı.

İnsanların ve özellikle de çocuklarımızın güvenli şekilde sokaklarda yaşamasını başka türlü sağlayamayız, ileride daha çok da kaybederiz.

Hayvan severim, hayvanları severim, kollarım, korurum, beklerim ama insanların yaşayamadığı dünyada hangi hayvanın yaşadığının, nasıl yaşadığınız hiç mi hiç önemi yok!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.