İnsani Gelişme Endeksi yüksek ilçeler açıklandı!

İnsani Gelişme Endeksi yüksek ilçeler açıklandı!

İnsani Gelişme Endeksi  İlçeler (İGE-İ) 2020 sonuçları açıklandı.

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından ilçelerde insani gelişmeyi desteklemek üzere hazırladığı İnsani Gelişme Endeksi  İlçeler (İGE-İ) 2020 sonuçları duyuruldu. İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 1990’dan beri ülkeler düzeyinde yayımlanmaktadır. Kişi başına düşen gelir, doğumda beklenen yaşam süresi, okur-yazar ve okullaşma oranları dikkate alınarak hesaplanan İGE, gelirin yanında eğitim ve sağlık verileriyle insani gelişmeyi ölçmeyi ve ülkeleri karşılaştırmayı amaçlamaktadır. 2020 raporunda Çok Yüksek İnsani Gelişme bölgesinde 34 ilçe yer aldı.

İnsani Gelişme Endeksi’nin yanı sıra yerel yönetim faaliyetlerinin yönlendirilmesinde önem taşıyan 9 alt endeks yayınlanmaktadır.  Buna göre; Yönetişim ve Saydamlık Endeksi’nde İstanbul-Ataşehir, Sosyal Kapsama, Sağlık, Sosyal Yaşam, Çevresel Performans, Ulaşım ve Erişilebilirlik Endeksi’nde İstanbul-Kadıköy, Ekonomik Durum ve Eğitim Endeksi’nde İstanbul-Beşiktaş ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde İzmir-Karşıyaka 1. sırada yer aldı.

basliksiz-1-106.jpg

Çok yüksek insani gelişme bölgesine geçen belediyeler;

Antalya'dan Konyaaltı ilçesi, İstanbul'dan Kartal ilçesi, İzmir'den Urla ve Narlıdere ilçesi, Muğla'dan Bodrum ilçesi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.