İnsanların bayramı, hayvanların felaketi olmasın

İnsanların bayramı, hayvanların felaketi olmasın

HAYKONFED, bayramda tüm hayvanseverleri barınaklara davet etti.

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, 10 gün sürecek bayram tatilinde belediyelerdeki barınaklarda görev yapan veteriner hekim ve görevlilerin bayram tatilinde olması nedeniyle tüm hayvanseverleri belediye barınaklarına davet etti. Uzun sürecek olan bayram tatili dolayısıyla görevli ve veteriner hekimlerin gorevlerinin basinda dönusumlu olarak mutlaka vicdanen ve yasa geregi durmalari gerektigi vurgulandi.

Çıtırık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"10 günlük BAYRAM TATİLİNDE Türkiye'de ki belediye barınaklarında HAYVANLAR İÇİN ÖLÜM geliyor. Ben hayvan severim diyen herkes, bulunduğu yerde mutlaka BARINAK ziyareti yapmalı. Çünkü, veteriner ve görevliler 10 gün bayram TATİLİNE gidecekleri için her bayram olduğu gibi barınaklarda onbinlerce hayvan AÇLIK ve SUSUZLUKTAN ÖLECEK.. Ama bu bayram DAHA UZUN olduğu için felaket daha büyük olacak... İnsanların BAYRAMI, hayvanların FELAKETİ olmaması için bu bayram belediye barınaklarında olmamız gerek. 

''Bayramda Barınaklardayız..Açlığa, Ölüme Karşı '' etkinliği yurt genelinde başlatılmış olup, herkes BU ETKİNLİK SAYFASINA hangi barınağa gideceğini yazacak ve barınak ziyaretinin fotoğraf ve bilgilerini de bu sayfada paylaşacak.


Müdürlüklerden, bayram boyunca belediye bakımevlerini denetlemelerini ve acil durumlar için müdürlük acil ihbar hattı oluşturmalarını istiyoruz.

 Belediyelerden ise, bakımevinde bayram boyunca hangi veteriner ve görevlilerin çalıştığını ismen yazmalarını, bakımevinde tedavileri ve beslemelerin aynen devam etmesini, bayramda ziyaretçiler için ziyaret saatlerini yazmalarını, hasta yaralı acil vakalar için HANGİ TELEFONLARIN aranacağını yazmalarını istiyoruz.

 Hem HayKonfed hem de ETKİNLİK sayfasını sürekli takip edip sizler de etkinliği bilgilendirmelerinizi yapın.

 Sevgiler... Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.