İnsansı robot üniversite öğrencilerine ders anlattı!

İnsansı robot üniversite öğrencilerine ders anlattı!

Bina48 isimli insansı robot yüzden fazla üniversite öğrencisine ahlak felsefesi konusunda ders anlattı. İngiltere’deki bir üniversitede gerçekleşen ders yapay zeka adına umut verdi.

Yapay zeka destekli teknolojilerin hayatın birçok alanında kullanıldığına şahit oluyoruz. Hatta bazı meslek gruplarının yerini zamanla yapay zekaya sahip robotların alacağı dile getiriliyor. Benzer bir durum Sanayi Devrimi ile de kendini gösterdiği için insana olan ihtiyacın gitgide azalması sürpriz son olarak görülmüyor.

Hâl böyle olunca araştırmacıların bir kısmı yapay zekanın kullanım alanlarını genişletmek için farklı deneylere imza atıyor. Bina48 isimli insansı robotun felsefe alanında verdiği ders bize yapay zekanın kullanım alanlarıyla ilgili ipuçları vermesi açısından değer taşıyor.

Ders öncesinde Bina48’in yapay zeka geliştiricileri bazı ön hazırlıklar gerçekleştirdi. İnsansı robotun derste işleyeceği konuları sisteme yükleyen ekip hazırlıklarını tamamladı. Yapay zekanın sunduğu bu ders deneyimini değerli kılan ise interaktif bir ders işlenmesiydi. Bina48, öğrencilerle iletişim kurarak sorulan sorulara başarıyla cevap verebildi.

Araştırmacıların amacı, yapay zekanın ders içi öğrenme ortamında öğrencilerin ilgisinin artırıp artırmayacağını gözlemlemekti. Bununla birlikte kaliteli bir öğrenme ortamı oluşup oluşmayacağı merak ediliyordu.

Bazı bilim insanları, yapay zekanın meslek gruplarını destekleyeceğini ifade ederek “insanların işlerini ellerinden almak” gibi bir niyetlerinin olmadığının altını çiziyor. Yapay zekanın günlük yaşantımızı kolaylaştırdığı bir gerçek.

İnsansı robotların kullanımının artmasıyla sonumuzun Terminatör filmindeki gibi olacağını düşünenler olduğu gibi daha kaliteli bir yaşama kavuşacağımızı savunanlar da var. Bizi nelerin beklediğini ise hep birlikte göreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.