Instagram alışveriş özelliği güncelleniyor! Yeni özelliklerle geliyor

Instagram alışveriş özelliği güncelleniyor! Yeni özelliklerle geliyor

Instagram, Corona virüs döneminde e-ticarete olan ilginin artması sonrası Instagram alışveriş özelliği çok daha kolay ulaşılır hale geldi. Halen kullanışsız olan Instagram mağaza için yeni bir güncelleme geliyor.

Facebook, günden güne artan e-ticaret pastasından pay almak için uzun süredir uğraş veriyor. Son yıllarda Instagram üzerinden satışı kolaylaştırmak için elini taşın altına atan platform, şimdi çok daha kullanışlı bir Instagram Alışveriş özelliği ile karşımıza çıkacak.

Instagram üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, arama üzerinden Instagram mağaza sekmesine gelmesi gerekiyor. Ancak bu sekme şu an için çok karışık ve kullanışsız. Instagram, bu sekme içinde daha ana sayfa gibi bir görünüme geçmeyi ve kategoriler yaratmayı planlıyor.

Böylece kullanıcılar aradıkları ürünlere kategoriler sayesinde kolayca ulaşabilecek. Bunun dışında bu ana sayfada, beğeniler ve takip ettiğiniz hesaplardan yola çıkarak belli önerilerin de yer alması bekleniyor. Platform, büyük markaların dışında küçük işletmelerin de Instagram üzerinden mağaza açmasına olanak sağlıyor. Bu yeni güncellemeyle birlikte bu mağazaların bu sekmede nasıl yer alacağı ise belli değil. Bu arada Facebook‘un e-ticaret atağı için çok yakın bir zamanda ABD‘de Facebook Pay ile karşımıza çıkacağı da gelen bilgiler arasında. Daha önce ortaya çıkan bir yeniliğe göre platform,  Instagram mağaza sekmesini ana gezinme çubuğuna sabitlemeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.