Instagram alışveriş özelliği test ediliyor!

Instagram alışveriş özelliği test ediliyor!

Instagram, uzun süredir bilinen alışveriş özelliğini dünya çapında teste açtı. 

Mayıs ayında duyurulan alışveriş sekmesinin çok az sayıda dünya çağında testlerine başlandığı Facebook tarafından duyuruldu. Instagram Shop sekmesiyle birlikte, kullanıcılar markalardan ve içerik üreticilerinden birkaç dokunmayla alışveriş yapabilecekler. Yeni alışveriş özelliği, hareketler sekmesinin yerini alacak.

instagram-alisveris-ozelligi-test-edilmeye-baslandi-2.jpg

Şu anda kalp ikonuyla bulunan Hareketler kısmı, bu test sonunda alışveriş ikonuyla yerini değiştirecek. Hareketler özelliği kalkmayacak, akış ekranının sağ üstüne ya da profil sayfası üzerinden erişilebilecek.

Instagram Shop’a erişen kullanıcılar takip ettikleri marka ya da kategorilere göre filtreleme özelliğine sahip olacak. Alışveriş içerisinde görüntülenen ürünlerin tamamı Instagram Shop üzerinden satın alınabilir durumda olmayacak. İsteyen markalar, kullanıcıları kendi web sitelerine yönlendirebilecek.

Tüm özelliklerin bu sene içerisinde kullanıcılara sunulması beklense de henüz net bir tarih yok. Instagram yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen testlerdeki sonuçları Alışveriş özelliğini nasıl şekillendirecekleri konusunda değerlendireceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.