Instagram arama sayfasına ses araması ekledi

Instagram arama sayfasına ses araması ekledi

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, uygulama arayüzüne eklediği ses özelliğini duyurdu.

Sosyal medya denince akla gelen ilk uygulamalardan Instagram, yeni özelliklerle olarak güncellenmeyi sürdürüyor. Bir taraftan gizlilik üzerine çalışmalarına devam eden şirket, diğer taraftan da uygulamayı yeni özelliklerle zenginleştiriyor.

Kısa süre önce Instagram, hikayeler için çeviri özelliğini kullanıma sunarken bu kez de arama tarafında başka bir özelliği kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Yakın zamanlı bir rapora göre Facebook’a ait olan şirket, arama sayfasına yeni ”ses” fonksiyonu eklendi. Bu özellik, yine TikTok’tan esinlenerek geliştirildi ve kullanıcılara da kademeler halinde sunulmaya başladı.

instagram-audio-tab.jpg

Instagram, arama sayfasına ses sekmesini ekledi

Instagram’ın piyasaya sürdüğü yeni özellik, aşağıda da görüldüğü üzere arama sayfasına eklenen ”ses” sekmesi. Kullanıcılar bu yeni özellik ile uygulama üzerinden dilediği şarkıyı arayabilecek ve dokunduğunda da onunla ilgili reels videolarını izleyebilecekler. Şu anda Instagram’ın geliştirdiği bu yeni özellik, yabancı ülkelerdeki bazı kullanıcılara kademeler halinde ulaşmaya başladı. Uygulamaya eklenen ”ses” butonu, yukarıdaki ekran resminde de gördüğünüz üzere arama sayfasında yer alıyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, yeni özelliklerini artık Snapchat ve TikTok gibi uygulamalardan almaya başladı. İlk olarak reels ile yeni özelliğini kullanıcılarla buluşturan şirket, ardından yine TikTok’a ait olan ”ses” işlevini piyasaya sürmeye başladı. Halihazırda TikTok’ta bulunan bu ses özelliği, Instagram kullanıcılarının artık müzikleri keşfetmesine olanak tanıyacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.