Instagram DM pedofiliye karşı yeni önlemler aldı

Instagram DM pedofiliye karşı yeni önlemler aldı

Son dönemlerde arttırılan gizlilik çalışmalarıyla dikkat çeken Instagram DM, reşit olmayan profilleri korumak konusunda harekete geçti.

Sosyal medyada pedofili konusu günümüzün en büyük dijital tehlikelerinden biri haline geldi. Platformlar genç kullanıcılarını bu konuda korumaya çalışırken; yapay zekanın da yardımını alarak hızla yeni önlemler getiriyor. Bununla en çok mücadele eden uygulamalardan biri de Instagram… Özel mesaj yoluyla reşit olmayan kullanıcıları taciz eden yetişkin profiller artık daha sert yaptırımlarla karşı karşıya.

Yeni değişiklikler ile birlikte birbirini takip etmeyen yetişkin ve gençler arasındaki konuşmalar engellenecek. 18 yaşından büyük bir kullanıcı, reşit olmayan profile mesaj göndermeye çalıştığında Instagram DM tarafından bir uyarı bildirimi alacak. Yaptığı bu hareket otomatik olarak sistem tarafından algılanıp engellenecek. Ancak bu durum halihazırda etkileşimi bulunan kişileri kapsamayacak.

Bunlara ek olarak Instagram, reşit olmayan kişilerin önceden iletişim kurduğu yetişkin profilleriyle sohbetlerinde de onları daha dikkatli olmaya teşvik edecek. Sistem tarafından ‘tehlikeli‘ olarak tanımlanan yetişkinler, 18 yaş altı kullanıcılara mesaj gönderdiklerinde; platform karşı tarafa “potansiyel olarak şüpheli davranışlar sergiliyor” uyarısı yollayacak.

Bu uyarılar genellikle 18 yaş altı kullanıcıların çok sayıda takipçi veya mesaj isteği almasıyla beraber ortaya çıkacak. Yapay zekanın da yardımıyla gençler, tehlike gördükleri kullanıcıları kolaylıkla engelleme, şikayet etme veya kısıtlama seçeneklerini kullanabilecek.

instagram-dm-18-yas-alti-kullanicilarini-kisitliyor-2.jpg

Instagram güvenlik kısıtlamalarını arttıracağını duyurdu

Elbette ki Instagram pedofili ile mücadele konusunda yalnızca DM üzerinden bir güvenlik sağlamayı ummuyor. Buna ek olarak platform başka bir dizi önlem üzerinde daha yoğunlaşmış durumda. Şirketin yaptığı son açıklamalar, uygulamanın bu konuda asla taviz vermeyeceğini ifade ederken; yetişkinlerin reşit olmayan kullanıcılar ile iletişime geçmesini daha da zorlaştıracağını duyurdu.

Tüm bu güvenlik adımlarının kademeli bir şekilde kullanıcılara dağıtılacağı aktarıldı. Bu ay birçok ülkede 18 yaş altı profillere yönelik kısıtlamalar başlatılacak. Fakat tüm bölgelerde bu fonksiyonların çalışması ancak yıl sonuna kadar yayılacak diye tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.