Instagram, feed için o özelliğini test ediyor

Instagram, feed için o özelliğini test ediyor

Instagram, diğer hesaplardaki yayınları kendi feed'inizde yeniden paylaşmanın yeni bir yolunu test ediyor. Yeniden Paylaşım adlı özellik, kullanıcıların beğendikleri gönderileri kendi profillerinde paylaşmasını olanak sağlayacak.

Instagram yöneticilerinin, uygulamanın kişisel doğasını bozacakları korkusuyla uzun süredir karşı karşıya kaldıkları yeniden paylaşma özelliği, ana beslemeye yeni bir hayat getirebilir. Yeniden paylaşım tüm kullanıcı tabanına yayılırsa, aynı zamanda sahte haberler, kampanyaları etkileme ve Instagram'ın Facebook'un ABD başkanlık seçimlerinin sona ermesinden bu yana ele almak için çalıştığı diğer olumsuz sonuçlara da davetiye çıkarabilir. 

"Sorunsuz paylaşım" olarak bilinen özellik, feed'deki her gönderinin sağ üst köşesinde görünen "..." menüsüne yeni bir "akışta paylaş" seçeneğini sunuyor. Yeniden paylaşılan yayınlar, paylaşılmakta olan kullanıcının kullanıcı adı ve fotoğrafının altındaki feed'de görünüyor. Mevcut haliyle, yayınlar en az iki kez yeniden paylaşılabilir. 

Instagram, yeniden paylaşma özelliğini ilk etapta sadece şirketlere sağlayabilir. Böylelikle ana akışın yanlış bilgi ve istenmeyen içeriklerden korunabileceği belirtiliyor. 

Instagram yeniden paylaşma özelliğinin kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Yeniden paylaşma özelliği dağıtıma çıkmadan sonlandırılabilir de. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.