Instagram hacklendi mi? Yüzlerce kullanıcının kişisel verileri...

Instagram hacklendi mi? Yüzlerce kullanıcının kişisel verileri...

Siber korsanlar, Instagram kullanıcılarının hesaplarını hackleyerek kişisel bilgilerini değiştiriyor.

Hack sonrasında profil fotoğrafınız, Disney veya Pixar karakterine dönüşüyor ve eposta adresiniz, ".ru" ile biten Rus alan adlarından biri haline geliyor.

Instagram kullanıcıları, sosyal medyaya hesaplarının saldırıya uğradığını ve Rus siber suçlularının saldırının arkasında olduğunu iddia ederek şikayet bulundu.

Instagram kullanıcıları, e-posta adresleri ve erişim şifreleri değiştirilerek hesaplarından kendilerini kilitli bulmuşlar. Saldırının nasıl ve neden başlatıldığı henüz belli değil.

Hack sonrasında profil fotoğrafınız, Disney veya Pixar karakterine dönüşüyor ve eposta adresiniz, ".ru" ile biten Rus alan adlarından biri haline geliyor. Kullanıcılar, şifrelerini sıfırlamaya çalıştıklarında, hesabın yeni bir ".ru" uzantılı e-posta adresine bağlı olduğu belirtiliyor. 

Bilgisayar korsanları kullanıcıların eski fotoğraflarını kaldırmıyor ya da yeni bir içerik yüklemiyor. Ancak değiştirilen kişisel detaylar, kullanıcıların hesaplarının kontrolünü yeniden kazanmasını zorlaştırıyor. Hatta bir kullanıcı hesabının saldırıya uğradığı sırada iki faktörlü kimlik doğrulama kullansa da bunun etkili olmadığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.