Instagram "hassas içerik" özelliği üzerinde çalışıyor!

Instagram "hassas içerik" özelliği üzerinde çalışıyor!

Instagram, daha ‘güvenli’ bir ana sayfa isteyenler için hassas içerik kısıtlaması üzerinde çalışıyor. 

Instagram’ın hassas içeriğe karşı katı bir tutumu olsa da, bazı kullanıcılar için kısıtlamalar yetersiz olabilir. Görünüşe göre, sosyal medya devi Instagram’ın mevcut sınırlarını yetersiz bulanlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong, hassas içerik sınırı için Instagram’ın bu özellik üzerinde çalıştığını söyledi. Instagram’ın şu anda neyin “hassas içerik” olarak sınıflandırılacağı açık değil. Ancak güvenli olmayan (NSFW) veya kısmen yetişkinlere uygun içeriklerin bu kategoriye girmesi bekleniyor.

Wong, hassas içeriği sınırlayan özelliğin zaten varsayılan olarak açık olduğunu da belirtiyor. Ancak, yeni özellik, kararlı sürüme geldiğinde bu durum değişebilir. Hassas içerik sınırlama özelliği istenirse ayarlardan kapatılabilir.

Özelliği kapattığınızda, hassas içeriği görmek istediğinizi onaylamanızı isteyen yeni bir pencere açılıyor. Uyarının altındaki ‘Daha fazla bilgi edinin’ bağlantısı şu anda çalışmıyor. Muhtemelen özellik geliştirme sürecine devam ediyor.

Instagram bu özelliği resmi olarak açıklamadı dolayısıyla yeni özelliğin kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair bir bilgi henüz yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.