Instagram Hikayeler'de yeni dönem!

Instagram Hikayeler'de yeni dönem!

Instagram Hikayeler, sohbet çıkartması ile kullanıcılar artık sohbet edebilecek.

Instagram, uzunca bir süredir sadece fotoğraf paylaşma uygulaması olmanın dışına çıkıp bir mesajlaşma uygulaması olmayı deniyor. Uygulamanın Direkt Mesaj özelliğine ek olarak gelen grup mesajlaşması, görüntülü konuşma gibi özelliklerinin yanına yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu yönüyle Instagram’ın bir fotoğraf paylaşma platformu olmaktan çıkıp yeni özelliklerle kendini sosyal medyada tekrar konumlandırdığını söylemek mümkün. Yakın zamanda gelen güncellemede ise platform, hem şaşırtıcı hem de yenilikçi bir fikre imza attı.Instagram Hikâyeler sohbet çıkartması ile artık kullanıcılar arkadaşları ile sohbet edebilecek.

Hikâyeler’de bulunan konum, soru, anket gibi çıkartmalara eklenen sohbet çıkartması kullanıcıların büyük bir grup halinde sohbet etmesini kolaylaştırıyor. 

Peki, bu özelliği nasıl kullanabilirsiniz?

Sohbet çıkartması diğer çıkartmaların yanında görülüyor. Sohbet çıkartmasını seçtiğinizde, ne hakkında sohbet etmek istediğinizi ekliyorsunuz. Diğer kullanıcılar sohbet etmek için istekte bulunuyorlar. Çıkartmayı ekleyen kişi sohbete kimin katılabileceğini ve sohbeti ne zaman sonlandıracağını kontrol edebiliyor. Hikayeyi görüntüleyenler ‘’katıl’’ a tıklayarak sohbete katılabiliyorlar. Bu sohbet aynı zamanda direkt mesaj kutusunda da yer alıyor. Sohbet etmek için çıkartmayı ekleyen kişinin sohbet isteğinizi kabul etmesi, Instagram’da özellikle gençlerin dışlanmış hissetmesine sebep olabilir. Ünlülerin ve influencerların bu yeni çıkartmayı nasıl kullanacakları ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.