Instagram hikayelere yeni özellik geliyor!

Instagram hikayelere yeni özellik geliyor!

Instagram’ın bu denli popüler olmasında büyük bir payı olan Hikayeler özelliği güncelleniyor. İşte Instagram Okul Hikayeleri özelliği hakkında bilinenler...

Her geçen gün kendisini yenilemeye devam eden Instagram, popülerliğini kaybetmeye hiç niyeti yok. Bu doğrultuda sürekli çeşitli yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkan mobil platform, bu defa ise “Okul Hikayeleri” adı verilen yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Facebook ve Instagram mobil uygulama kodlarını inceleyerek, isim etiketi, video arama ve müzik etiketi gibi yeni özellikleri daha önce de ortaya çıkartan @wongmjane şimdiyse söz konusu özelliği gün yüzüne çıkarttı.

Okul Hikayeleri ise sadece belli bir okulun öğrencileri tarafından görülebilecek ve üretilmesinde katkıda bulunabilecek. Hatta üretilen Hikayeler, bir yönetici tarafından kontrolden geçirilecek ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmasının önüne geçilecek.

Bu durum uygulamanın kodlarında ise şu şekilde ifade edilmiş; “Okul hikayeleri, topluluğun güvenliğinden emin olmak için manuel olarak değerlendirilecek.”

Bu özellik ile Instagram çocuklar için daha eğlenceli ve güvenli bir alan oluşturmayı hedefliyor. Ancak bardağın diğer tarafına bakarsak da çocukların dışlanmış gibi hissetme problemleri de beraberinde gelebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.