Instagram hikayeleri Facebook’a geliyor

Instagram hikayeleri Facebook’a geliyor

Yeni özellik sayesinde Facebook üzerinden Instagram hikayeleri görüntülenebilecek.

Bildiğiniz üzere Facebook’un kendisinde arkadaşlar arasında kullanılabilen bir hikayeler özelliği mevcut.. Platformda iki farklı sosyal medya uygulamasının hikayelerinin olması biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bunun önüne hikaye ikonlarının çevresindeki renkler geçecek. Facebook’a özel olan hikayeler mavi, Instagram’a özel olan hikayeler pembe ve turuncu arasında bir renk geçişine sahip olacak.

Instagram’da buna benzer bir özellik zaten bulunuyor. Fakat mevcut olan özelliğin kullanılabilmesi için hikayeyi paylaşan kişinin Facebook hesabı olması ve özellikle Facebook’da paylaşmak istediğini işaretlemesi gerekiyor.

Bu özelliğin kullanılabilmesi için öncelikle Instagram ve Facebook hesaplarının birbirine senkronize edilmesi gerekiyor. Bu senkronizasyonu tamamladıktan sonra Instagram hikayeleri Facebook ana sayfasında görülebilir olacak. Bu yalnızca takip ettiğiniz kullanıcılar için geçerli olacak ve o kişinin Instagram kullanıcı adı ekranda görünecek.

Facebook gönderdiği bildirimde çok açık bir dille sizi takip etmeyenlerin hikayenizi Facebook’ta göremeyeceğini söylüyor. Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada gizliliğe saygı duyduklarını da ekledi.

Özellik şuan için çok küçük bir kullanıcı grubunda deneniyor. Alınan geri bildirimlere göre bu özelliğin kaderi belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.