Instagram Hikayelerinde can sıkıcı özellik

Instagram Hikayelerinde can sıkıcı özellik

Instagram'da artık, Hikayelerinizin kimler tarafından ekran görüntüsü alındığını bileceksiniz..

Yeniden paylaşım özelliği sunan Instagram'ın, şimdi de hikayeler bölümünden ekran görüntüsü alma uyarılarını test ettiği söyleniyor. Instagram, bu yeni özellik sayesinde biri başkasının hikayesinin bir ekran görüntüsünü aldığında artık kullanıcılar bunu bilecek. Bu özellik şimdilik test aşamasında olduğundan, yalnızca seçilen kullanıcılar için sınırlı ve hikayeyi yayınlayan kullanıcı, bir sonraki ekran görüntüsü alınışında haberdar edileceğine dair bir uyarı alıyor.

1518426537-bl90.jpg

Bu testin bir parçası olan kullanıcılar, hikayelerin ekran görüntülerini hikaye görüntüleyenler listesinden kimin aldığını görebilir ve fotoğraflarının ekran görüntüsünü alan herkesin yanında yeni bir kamera deklanşör logosu görecektir. Netleştirmek için, Instagram özel bir bildirim göndermeyecek, aksine sadece hikaye izleyiciler listesinde görünecektir.

Instagram'ın bu özelliği uygulamadaki fikri, kullanıcı etkileşiminde ne kadar etkili olduğunu görmek. Kullanıcılar, içerik oluşturucuyu bilgilendirmeden ekran görüntüleri alamazlarsa, Hikayeler izleyicisini kaybetme riski de bulunuyor.

Bu özellik hikayenizin kimler tarafından kaydedildiğini bilmeniz açısından güzel ama gizli kayıtçılar için can sıkıcı olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.