Instagram kötü niyetli kişilerin önüne geçecek

Instagram kötü niyetli kişilerin önüne geçecek

Instagram, nihayet kullanıcıların rahatsız edici kelimeleri engelleyeceği yeni bir aracını duyurdu. Bugün erken saatlerde duyurulan bu yeni araç; ifadeler, emojiler ya da doğrudan atılan mesajları otomatik olarak filtreleyecek.

Genellikle kötü söz ve hakaretlere mahsur kalan kişiler, fenomenler ya da ünlülerdir. Başta fake hesaplar olmak üzere pek çok kişi, istediği şekilde sosyal medya üzerinden hakaretler edebiliyor. Ancak uzun zamandır bu konu hakkında çalışmalar yapan Instagram, geçte olsa yeni aracını duyurdu. Bu araç, çok sayıda istenmeyen ya da hakaret içeren DM’lerin önüne geçecek.

Geçtiğimiz Şubat ayında şirket, birden fazla taciz edici mesaj gönderen kullanıcıların hesaplarını devre dışı bırakacağını söylemişti. 2018’de ise Instagram; bir kişinin karakterine ya da görünümüne yapılan kötü yorumları engellemek için ”saldırgan yorumlar filtresi” aracını genişletti.

kotu-niyetli-atilan-dmler-artik-otomatik-olarak-filtrelenece.jpg

Kötü niyetli atılan DM’ler Instagram tarafından filtrelenecek

Bugün duyurulan mesaj istekleri filtresi; uygulamanın ”gizli kelimeler” adı verilen yeni bir bölümünde açılıp kapanacak. Bu özellik açık olduğu sürece rahatsız edici mesajlar ayrı bir klasöre gönderilecek. Gizlice filtrelenen bu mesajlar, kullanıcı tarafından dilediği zaman görüntülenecek. Örneğin kullanıcı mesaja dokunduğunda onu okurken, ayrıca silme veya bildirme işlemlerini de gerçekleştirecek.

Şirket uygulamaya eklediği bu özellik için ”ayrımcılık ve zorbalıkla mücadele örgütleriyle” birlikte çalıştığını ifade etti. Ortaklaşa yapılan bu çalışmayla, kullanıcıların hakaret ya da benzer sözleri içeren mesajlar alması otomatik olarak engellenecek.

Instagram’ın bu yeni özelliği, önümüzdeki haftalarda birkaç ülkeye sunulmaya başlayacak. Ancak bu ülkelerin hangisi olacağı hakkında şu an için resmi bir açıklama yok. Sonuç olarak birkaç ay içerisinde DM için getirilen bu yeni özellik herkes tarafından kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.